Aalborg Lufthavns direktør Søren Svendsen.

Aalborg lufthavn i dialog med pendlerklub om udflytning

Statens udflytning til provinsen kan for nogle løses ved at pendle fra København, og her har Aalborgs berømte pendlerklub nu nået 218 medlemmer, som fra tre til fem gange om ugen tager turen mellem Aalborg og København.

Ikke uden en vis stolthed ser lufthavnschef Søren Svendsen i Aalborg lufthavn tilbage på 15 års godt samarbejde med pendlerklubben, som nu er steget til 218 medlemmer og ser ud til at få flere, når statens udflytning af virksomheder tager til. Ganske vist har Nordjylland ikke fået så mange udflytninger, som ønsket, og ganske vist er det den danske lufthavn, som ligger længst væk fra Københavns Lufthavn, men så må man jo forkæle de trofaste kunder lidt ekstra.

Når et medlem som bor i Løkken og bruger pendlermuligheden, skal der ikke megen spildtid til, før man taber tålmodigheden. Der er 47 kilometer fra Løkken til Aalborg, det tager i snit 54 minutter, i hvert fald tidligt om morgenen. Parkering sker gratis tæt på lufthavnsbygningen på pendlerkort. Flyvetiden er cirka 40 minutter og sammenlagt i alt en time og 34 minutters transport på udturen.

Hvordan det ligger med hjemturen er lidt sværere at sætte tid på. Især fra man kommer til lufthavnen, til man sidder ude i flyet efter at have været gennem check in og sikkerhedskontrol. Og i København har pendlerne ikke nogen loyalitetsgevinster som i Aalborg.

Stegt flæsk og persillesovs
Lufthavnschef Søren Svendsen kan godt lide, at der er et netværk, som kan diskutere ombygning eller nye procedurer i lufthavnen. Og en gang om året inviteres klubbens medlemmer til stegt flæsk og persillesovs og en hyggesnak om eventuelle muligheder for blandt andet ændring af flyselskabernes afgangs- og ankomsttider.

Noget meget vigtigt for en pendler. I den forbindelse er det ligegyldigt, om det er SAS eller Norwegian, selv om pendlerklubben af historiske grunde har været mest knyttet til SAS.

”Et eksempel på vort netværk er, at pendlerne har ønsket, at de kan tage aftensmad med hjem, når de lander efter arbejdsdag i København. Et sådan koncept arbejder vi på og regner med at kunne introducere i løbet af februar,” siger lufthavnschefen.

Han gør også opmærksom på, at man henviser til pendlerklubben, hvis man får henvendelser i forbindelse med jobsøgning i København og for andre aktuelle spørgsmål. Ikke mindst om prisen og om skatten.

”Vi gør hvad vi kan for, at få flyselskaberne til at passe med starten på arbejdspladserne. Ikke mindst set i lyset af udflytning til Aalborg. Her er den populære morgenafgang med SAS fra Aalborg klokken 06.20 og i København klokken 07.00 perfekt. Men i den nuværende flyveplan, kan man ikke flyve fra København og møde på arbejde klokken 08.00 i Aalborg. Det arbejder vi på”, siger han.

Vejledende prisidé på årskort er 146.090 kroner med SAS, og tre måneder 40.302 kroner. Derudover er der en lang række varianter blandt andet 20 klip i løbet af et år for 17.650 kroner.

Relaterede artikler:

Udlandet hitter fra Aalborg Lufthavn

Århus Charter udvider igen fra Aalborg

Aalborg Lufthavn styrker ruteudvikling