Aarhusiansk letbane yderligere forsinket

”Efter et møde med Trafikstyrelsen den 13. november står det klart, at Aarhus Letbane ikke vil åbne inden for de fem-otte uger efter aflysningen, som styrelsen havde stillet i udsigt”, skriver letbanen i en status på hjemmesiden.

Letbanen skriver, at man regner med at aflevere en opdateret sikkerhedsvurderingsrapport til Trafikstyrelsen i uge 48. Desuden har Trafikstyrelsen bebudet et tilsyn hos letbanens operatør, Keolis, men der er ifølge letbanen endnu ikke sat dato på dette besøg.

Den yderligere forsinkelse skaber frustration hos ejerne, Aarhus Kommune og Region Midtjylland. Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard og regionsrådsformand Bent Hansen vil nu mødes med Trafikstyrelsens direktør. ”Det er svært for os at forstå, hvori problemerne består”, skriver de i et brev, som Ritzau har fået adgang til.

Den storstilede premiere blev aflyst 23. september med dags varsel. Det skete, da Trafikstyrelsen ikke kunne sikkerhedsgodkendte letbanen. Ifølge Aarhus Letbane er det ikke længere sikkerheden omkring togene, der giver anledning til bekymring hos Trafikstyrelsen, men et udestående omkring de tekniske regler, der afventer styrelsens godkendelse.

Aarhus Letbane har et anlægsbudget på 3,5 milliarder kroner.

Letbane i hovedstadsområdet får grønt lys

Penge til letbane i Aalborg

Fire letbaner på vej i Danmark

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.