Aarhusiansk letbane yderligere forsinket

”Efter et møde med Trafikstyrelsen den 13. november står det klart, at Aarhus Letbane ikke vil åbne inden for de fem-otte uger efter aflysningen, som styrelsen havde stillet i udsigt”, skriver letbanen i en status på hjemmesiden.

Letbanen skriver, at man regner med at aflevere en opdateret sikkerhedsvurderingsrapport til Trafikstyrelsen i uge 48. Desuden har Trafikstyrelsen bebudet et tilsyn hos letbanens operatør, Keolis, men der er ifølge letbanen endnu ikke sat dato på dette besøg.

Den yderligere forsinkelse skaber frustration hos ejerne, Aarhus Kommune og Region Midtjylland. Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard og regionsrådsformand Bent Hansen vil nu mødes med Trafikstyrelsens direktør. ”Det er svært for os at forstå, hvori problemerne består”, skriver de i et brev, som Ritzau har fået adgang til.

Den storstilede premiere blev aflyst 23. september med dags varsel. Det skete, da Trafikstyrelsen ikke kunne sikkerhedsgodkendte letbanen. Ifølge Aarhus Letbane er det ikke længere sikkerheden omkring togene, der giver anledning til bekymring hos Trafikstyrelsen, men et udestående omkring de tekniske regler, der afventer styrelsens godkendelse.

Aarhus Letbane har et anlægsbudget på 3,5 milliarder kroner.

Letbane i hovedstadsområdet får grønt lys

Penge til letbane i Aalborg

Fire letbaner på vej i Danmark