Ved at garantere beskæftigelse i seks måneder efter bestået eksamen prøver hotelkæden Nordic Choice at tiltrække flere unge i Sverige til en hoteluddannelse. Foto: Lärande i Sverige.

Hotelkæde skal bruge 25.000 nye medarbejdere

Svenske hoteller tiltrækker ikke nok nye ansatte. Nyt samarbejde mellem Nordic Choice Hotels og uddannelsesinstitution skal i Sverige med jobgaranti afhjælpe noget af den akutte mangel.

13,5 procent færre svenske unge har i år søgt ind på gymnasielinjen med fokus på hotel- og turisme end sidste år. Det sker samtidig med, at også de svenske hoteller på grund af vækst har behov for stadig flere medarbejdere.

For at adressere problemet har den norske hotelkæde Nordic Choice Hotels og uddannelsesinstitutionen Lärande i Sverige indledt et samarbejde, der skal imødekomme udfordringen. Det sker blandt andet ved at oprette en ny hoteluddannelse på Realgymnasiet i Stockholm med start fra næste måned.

Der er tale om en lærlingeuddannelse og Nordic Choice Hotels siger i pressemeddelelse, at man garanterer de optagne på kurset beskæftigelsesgaranti i et halvt år efter de har bestået eksamen – seks måneder hvor de unge kan vise, at de er værd at fastansætte.

”Hele hotelbranchen nærmest skriger efter kompetente nye medarbejdere – også blandt de unge. Derfor er det en selvfølgelighed for os at gøre noget aktivt ved problemet,” siger Ann Ekengren, Senior Vice President People & Culture på Nordic Choice Hotels, og tilføjer:

”Vi er glade at være første hotelkæde i Sverige til at tilbyde de unge en attraktiv uddannelse med mange muligheder via vores samarbejde med Realgymnasiet.”

25.000 nye medarbejdere
Mens Nordic Choice Hotels i dag har 190 hoteller i Norden med 16.000 ansatte, så får kæden inden år 2022 behov for 25.000 nye nordiske medarbejdere på kædens kommende og eksisterende hoteller, siger Ann Ekengren og tilføjer, at der allerede nu er flere ansøgninger om optagelse på lærlingeuddannelsen på Realgymnasiet i Stockholm end Nordic Choice havde forventet. Eleverne på lærlingeuddannelsen starter som lærlinge på det store Quality Hotel Globe i Stockholm.

”Målet med samarbejdet med Nordic Choice er at denne lærlingeuddannelse skal vokse og i fremtiden tilbydes på alle Realgymnasiets skoler i Sverige,” siger Monica Almgren, projektleder for den nye uddannelse.

Nordic Choice Hotels har varemærkerne Comfort, Quality Hotel og Clarion Hotel – hertil kommer 20 såkaldte fritstående hoteller, der ikke passer ind i de tre skabeloner. Et af disse fritstående hoteller er Skt. Petri i København og Choice’s kommende store hotel tæt på Hovedbanegården i København.

Relaterede artikler:

Nyt luksushotel sætter navn på salgsdirektør

Lufthavnshotel skifter direktør

Rejsebranchen skal bruge flere ansatte