airberlin skærer 900 stillinger

Det tyske flyselskab planlægger en nedskæring på knap 10% af personalet på 9.300 som led i selskabets kampagne for nedbringelse af omkostningerne efter flere tabsgivende år.

Selskabets plan for omlægning, der blev præsenteret i oktober 2012 skal reducere omkostningerne med 400 millioner Euro med udgangen af 2014.

Planen omfatter personalereduktion med 900 ansatte og koncentration om selskabets mest profitable ruter og flere flyvninger på de mest populære.

airberlin vil desuden udvide sine langruteflyvninger fra Berlin og Düsseldorf. Lufthavnene i Wien, Hamburg, München, Zürich og Stuttgartfortsætter som primære baser. Der vil desuden ske en reduktion af selskabets flyflåde fra 158 til 142 fly.

airberlin, som ikke har haft overskud siden 2007, har allerede skåret i de ikke profitable ruter og udsat fly-ordrer.

De mange år med tab har kostet airberlins grundlægger Joachim Hunold posten som CEO i 2011. Siden er CEO Hartmut Mehdorn uventet gået af og overdraget ledelsen til Wolfgang Prock-Schauer.

Under Hartmut Mehdorns ledelse købte Etihad knap 30% af selskabet og bevilgede lån til de tyske partnere, som solgte sit frequent-flyer program til Etihad for 184,4 millioner Euro i kontanter, hvilket er mere end airberlins markedsværdi.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.