Blandt Airbnb Experiences i København er konceptet: ”Hey Captain, Lets Sail!” Det er sejltur i de københavnske kanaler med værten Joel, der droppede sit kontorjob til fordel for sin kærlighed til både. Turen sejler forbi Christiania, Amalienborg og restauranten NOMA.

Airbnb i samarbejde med Wonderful Copenhagen

København bliver første nordiske by med vært-arrangerede aktiviteter og oplevelser via Airbnb Experiences. Det er eksempelvis en organisation, der bearbejder ensomhed hos ældre gennem fælles cykelture – eller oplevelser med spiselige insekter.

Airbnb Experiences i København gør det muligt at booke lokalt arrangerede oplevelser. Foreløbig kan turister og lokale i København via Airbnb’s platform vælge imellem 50 oplevelser, arrangeret og styret af lokale eksperter, oplyser Airbnb.

København er første by i Norden med Airbnb Experiences. Det nye koncept kom i 2016 med 500 Experiences i 12 byer verden over. I starten af i år tilbyder platformen over 5.000 i over 60 byer.

De københavnske Experiences inkluderer lokale beboere, professionelle tour guides og non-profit organisationer, sidstnævnte holder tilbuddene under navnet Social Impact Experiences. Det er eksempelvis en musikskole for socialt udsatte børn eller en organisation, der bearbejder ensomhed hos ældre igennem fælles cykelture.

Airbnb har indgået partnerskab med Wonderful Copenhagen, hovedstadens turistorganisation, der vil arrangere autentiske lokale oplevelser, heriblandt en workshop på Statens Museum for Kunst med en multimediekunster.
Ifølge Lise Korsgaard fra Statens Museum for Kunst er samarbejdet en unik mulighed: ”Vi er glade for at være del af Airbnb’s første bølge af Experiences i København, og vi ser frem til at arbejde med Airbnb til at udvikle flere unikke oplevelser til både danske besøgende og internationale turister her i København,” siger hun.

Spiselige insekter
Inspireret af New Nordic gastronomi bydes på en anden oplevelse, hvor værten genopfinder den traditionelle burger med hendes favoritingrediens: spiselige insekter! Lær at lave lækre burgere med insekter, brød og selleri og en lækker græshoppemayo, lyder opfordringen fra Airbnb.

Et andet tilbud via Airbnb Experiences er en cykeltur på 25 kilometer rundt i mindre kendte dele af København og dens omgivelser. Guidet af den passioneret cyklist vises en række steder og seværdigheder, som selv ægte københavnere måske ikke kender. Det gælder eksempelvis turen forbi en skjult bystrand og en glemt fiskerby i udkanten af byen.

”De nye oplevelser gør det muligt for danskerne at blive micro-iværksættere, som kan få del af turismen i København ved at dele deres interesser og passion med gæster fra hele verden,” siger nordisk chef for Airbnb Trips i Norden, Rens School, og tilføjer:

”For besøgende er Experiences en mulighed for at opleve forskellige sider af byen og opleve lokalbefolkningen på nært hold. For byerne betyder det, at turisterne bedre fordeles over større dele af byen og ikke kun samles inde omkring den ofte fyldte bymidte.”

Relaterede artikler:

Husk forsikring ved udlejning via Airbnb

Danske hoteller fastholder pres mod Airbnb

Aarhus vil tiltrække dobbelt så mange turister

x

Læs Også

Højsæson øger omsætning på hoteller og restauranter

Den danske hotel- og restaurantbranche skaber i sommermånederne 6.000 flere jobs og en øget omsætning på 1,5 milliarder kroner, viser ny analyse fra Dansk Erhverv.

Flest danskere på ferie i Uge 29 og 30

Fire ud af 10 danskere på arbejdsmarkedet holdt sidste år ferie i ugerne 29 og 30, som dermed er de mest populære ferieuger, viser ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Mere turbo på nordjysk turisme

Der skal fælles retning i nordjysk turisme, siger partnerne i Business Region North Denmark. Deres nye turismestrategi sigter efter vækst via koordinerede indsatser.

Nyt medie med danske turismenyheder til tyskerne

Af de 26,7 millioner udenlandske turistovernatninger sidste år i Danmark var 57 procent tyske – i alt 15,2 millioner. Nyt onlinemedie har fokus på turistnyt fra Danmark til de tyske turister.

Dansk Erhverv vil gerne have flere events

Hotellerne i København og Herning fik højere priser end normalt i maj. på grund af VM i ishockey. Direktør i Dansk Erhverv håber på flere af den slags arrangementer.

Turismen giver 137.000 danske arbejdspladser

Et stigende turismeforbrug i Danmark skabte fra 2015 til 2016 i alt 11.200 nye arbejdspladser, viser ny undersøgelse fra VisitDenmark.