Blandt Airbnb Experiences i København er konceptet: ”Hey Captain, Lets Sail!” Det er sejltur i de københavnske kanaler med værten Joel, der droppede sit kontorjob til fordel for sin kærlighed til både. Turen sejler forbi Christiania, Amalienborg og restauranten NOMA.

Airbnb i samarbejde med Wonderful Copenhagen

København bliver første nordiske by med vært-arrangerede aktiviteter og oplevelser via Airbnb Experiences. Det er eksempelvis en organisation, der bearbejder ensomhed hos ældre gennem fælles cykelture – eller oplevelser med spiselige insekter.

Airbnb Experiences i København gør det muligt at booke lokalt arrangerede oplevelser. Foreløbig kan turister og lokale i København via Airbnb’s platform vælge imellem 50 oplevelser, arrangeret og styret af lokale eksperter, oplyser Airbnb.

København er første by i Norden med Airbnb Experiences. Det nye koncept kom i 2016 med 500 Experiences i 12 byer verden over. I starten af i år tilbyder platformen over 5.000 i over 60 byer.

De københavnske Experiences inkluderer lokale beboere, professionelle tour guides og non-profit organisationer, sidstnævnte holder tilbuddene under navnet Social Impact Experiences. Det er eksempelvis en musikskole for socialt udsatte børn eller en organisation, der bearbejder ensomhed hos ældre igennem fælles cykelture.

Airbnb har indgået partnerskab med Wonderful Copenhagen, hovedstadens turistorganisation, der vil arrangere autentiske lokale oplevelser, heriblandt en workshop på Statens Museum for Kunst med en multimediekunster.
Ifølge Lise Korsgaard fra Statens Museum for Kunst er samarbejdet en unik mulighed: ”Vi er glade for at være del af Airbnb’s første bølge af Experiences i København, og vi ser frem til at arbejde med Airbnb til at udvikle flere unikke oplevelser til både danske besøgende og internationale turister her i København,” siger hun.

Spiselige insekter
Inspireret af New Nordic gastronomi bydes på en anden oplevelse, hvor værten genopfinder den traditionelle burger med hendes favoritingrediens: spiselige insekter! Lær at lave lækre burgere med insekter, brød og selleri og en lækker græshoppemayo, lyder opfordringen fra Airbnb.

Et andet tilbud via Airbnb Experiences er en cykeltur på 25 kilometer rundt i mindre kendte dele af København og dens omgivelser. Guidet af den passioneret cyklist vises en række steder og seværdigheder, som selv ægte københavnere måske ikke kender. Det gælder eksempelvis turen forbi en skjult bystrand og en glemt fiskerby i udkanten af byen.

”De nye oplevelser gør det muligt for danskerne at blive micro-iværksættere, som kan få del af turismen i København ved at dele deres interesser og passion med gæster fra hele verden,” siger nordisk chef for Airbnb Trips i Norden, Rens School, og tilføjer:

”For besøgende er Experiences en mulighed for at opleve forskellige sider af byen og opleve lokalbefolkningen på nært hold. For byerne betyder det, at turisterne bedre fordeles over større dele af byen og ikke kun samles inde omkring den ofte fyldte bymidte.”

Relaterede artikler:

Husk forsikring ved udlejning via Airbnb

Danske hoteller fastholder pres mod Airbnb

Aarhus vil tiltrække dobbelt så mange turister

x

Læs Også

Vesterhavskommuner ser stor stigning i turister

Kommunerne Varde og Ringkøbing-Skjern havde sidste år flere turistovernatninger end der var i Københavns Kommune. Væksten er fortsat i år.

Kinesisk berømthed skal få flere kinesere til Fyn

Den kinesiske skuespiller Chen Shu, der blandt andet har været med i Hollywood-filmen The Martian, har netop besøgt København, Odense og Aarhus for at lave indslag til sociale medier i Kina om Danmark som rejseland.

Russiske turister rejser igen til Danmark

Danmark mistede mange russiske turister i forbindelse med Vestens sanktioner mod Rusland for nogle år siden, men nu vender de tilbage til landets hoteller.

Finanslovsforslag støtter dansk turisme

Regeringen har i sit forslag til finanslov sat millioner af til områder med relation til turisme – blandt andet Tour de France start i Danmark, LGBT-turisme og støtte for at få udlejet flere ferieboliger.

CNN sætter navn på Danmarks bedste strande

Strande i Nordsjælland og langs den jyske vesterhavskyst er kommet med i stor artikel på CNN’s Travel-hjemmeside: "Best beaches in Denmark"

Airbnb ser stor stigning i Danmark

København er på Top 10-listen hos Airbnb over byer med flest boliger til korttidsudlejning. Fra juni til august i år var der 443.000 Airbnb-udlejninger i Danmark – en vækst på cirka 10 procent.