Storbritannien er ikke kun London, landet har meget andet at byde på. Her er det Cambridge, en af de berømte universitetsbyer uden for den britiske hovedstad. Arkivfoto.

Lille stigning i danske rejser til Storbritannien

Sidste år var der 735.000 danske ankomster til Storbritannien – en stigning på 5.000 i forhold til 2017. Der er i dag otte direkte ruter fra danske lufthavne til Storbritannien.

De 735.000 danskere, der sidste år besøgte Storbritannien (England, Skotland, Wales og Nordirland), brugte omkring 3,2 milliarder kroner, en stigning på seks procent. Det viser ny statistik fra turistorganisationen VisitBritain, det britiske svar på VisitDenmark.

De danske besøgende sidste år i Storbritannien var en stigning på små syv procent, 5.000 flere ankomster, sammenlignet med de samme tal fra 2017.

Danske turister brugte også sidste år flere penge i Storbritannien end i 2017; omkring 3,2 milliarder danske kroner. Det er en stigning på seks procent i forhold til 2017, oplyser VisitBritain.

”Danskerne elsker at rejse til Storbritannien for at shoppe, besøge pubber og opleve de mange kulturtilbud, og takket være et stort udbud af direkte flyafgange fra navnlig København men også Billund Lufthavn til forskellige områder af Storbritannien er det lige nu lettere end nogensinde at komme til Storbritannien,” siger Gary Robson, nordisk chef for VisitBritain, og tilføjer:

”Den lave kurs på det engelske pund er også med til at tiltrække mange udenlandske besøgende, blandt andet fra Danmark. Pundet står i dag på omkring 8,50 kroner, så man får meget for sine penge i øjeblikket og det udnytter danskerne.”

Mange flyruter fra Danmark til Storbritannien
Storbritanniens popularitet mærkes også blandt flyselskaberne der fortsætter med at lancere ruter til britiske destinationer.

I april åbnede Ryanair endnu en rute til København, denne gang fra London Southend; i juni åbner SAS en ny rute til Newquay i grevskabet Cornwall i det sydvestlige England – og SAS har tidligere i år også åbnet en direkte rute til Manchester fra Aarhus lufthavn.

Dermed kan der nu flyves direkte til otte byer i Storbritannien, reelt til 13 lufthavne, da der er ruter til fem lufthavne i London-området:

Aberdeen, Birmingham, Bristol, Edinburgh, Liverpool, London (til lufthavnene Heathrow, Gatwick, London City Airport, London Southend, Luton og Stansted), Manchester og Newquay.

Alene fra Københavns Lufthavn har British Airways, Easyjet, Norwegian, Ryanair og SAS flyvninger til Heathrow, Gatwick, London Southend, Luton og Stansted. I alt var der sidste år 2,2 millioner rejsende mellem København og London-lufthavnene, et fald på to procent sammenlignet med 2017. Lufthavnen mangler stadig en rute til London City Airport, oplyste Københavns Lufthavn i starten af året.

Relaterede artikler:

SAS og VisitBritain i nyt samarbejde

Helsinki og Beijing højdespringere i Københavns Lufthavn

Lille nordisk tilbagegang på rejser til USA