Alitalia skærer 2.000 stillinger

Alitalias CEO Cramer Ball har bekræftet, at flyselskabet skal nedlægge 2.000 stillinger, hvilket svarer til 51% af flyselskabets administrative personale for at leve op til bestyrelses strukturplan.

Den nye struktur skal reducere omkostningerne med en milliard Euro i 2019. To tredjedele af besparelserne kommer fra områder, der ikke direkte har med personalereduktioner at gøre.

Det italienske flyselskab har 12.500 ansatte og nedskæringerne vil omfatte både fuldtids- og deltidsstillinger.

”Omlægningerne er nødvendige, hvis vi skal konkurrere effektivt i det særdeles hårde europæiske marked. Sammen med fagforeningerne og med støtte fra Italiens regering vil vi gennemføre reduktionerne med respekt for personalet og med en indsats for at minimere den negative effekt for de ansatte”, siger Cramer Ball.

Den nye strategi lægger også op til at ’grounde’ omkring 20 af selskabets 80 fly i Airbus A320 familien og øge omsætningen fra 2,9 milliarder Euro til 3,7 milliarder i 2019.

Hvis målet for 2019 nås, er det hensigten at åbne seks nye langruter i perioden 2019-2021. Det skal ske med leveringen af to nye fly og ansættelse af op til 500 kabineansatte.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.