Svenske Johan Nordqvist er ny country manager for reservationssystemet Amadeus i Skandinavien. PR-foto.

Amadeus skifter direktør i Skandinavien

Johan Nordqvist har overtaget den regionale ledelse for Amadeus i Skandinavien. Han er i forvejen ansvarlig for GDS-gigantens forretningsområde Airlines i Norden og Baltikum.

Johan Nordqvist afløser Ulla Persson, der efter 11 år hos Amadeus i Skandinavien gik på pension med udgangen af juni, oplyser Amadeus i en pressemeddelelse.

Den nye skandinaviske chef for Amadeus bor i Stockholm og han skal fremover også lede Amadeus’ kontorer i København og Oslo. Johan Nordqvist har over 25 års erfaring i at lede organisationer inden for forskellige brancher i Skandinavien, Storbritannien, USA og Asien.

Johan Nordqvist kom til Amadeus i 2004 og har siden haft forskellige kommercielle lederroller i både Travel Channel og Airlines-divisionerne i Asien og Stillehavsområdet.

Inden flytningen til Sverige var Johan Nordqvist vice president APAC Partner Markets og ansvarlig for at lede relationerne med Amadeus’ distributionspartner i APAC.

Johan Nordqvist har også haft ledende stillinger inden for rejser, detailhandel og digital handel, hvor han også har boet i Danmark, Storbritannien, USA og Thailand, inden han startede i Amadeus.

”Johan passer perfekt i denne rolle”
Ulla Persson, der gik på pension med udgangen af juni, har arbejdet for Amadeus i forskellige kommercielle lederroller, og har de seneste år tillige været landechef for Skandinavien.

Ulla Persson, der ved sin pension fra Amadeus havde titel af vicedirektør for business travel i Nord-, Øst-, Central- og Sydeuropa, siger om udnævnelsen af sin afløser:

”Johan passer perfekt i denne rolle med sin erfaring inden for rejse-, distributions- og digital handel, overalt i verden. Johan har en stærk strategisk og kommerciel ledelsesprofil og jeg føler mig tryg ved at han, på en fantastisk måde, kommer til at støtte både vores kunder og ansatte i Skandinavien.”

Johan Nordqvist skal nu sikre og opretholde relationer med Amadeus’ airlines-partnere i Norden og Baltikum. Som ny country manager for Skandinavien vil han tillige arbejde sammen med regionale kommercielle chefer om at finde lokale forretningsmuligheder og forstærke relationer med kunder i rejsebranchen.

Johan Nordqvist siger i pressemeddelelsen: ”Jeg ser frem til min nye rolle og at drive Amadeus’ fortsatte vækst i regionerne. Min globale erfaring fra APAC- regionen, fra både rejsebureau- og flybranchen, vil være en stor hjælp til at støtte alle vores kunder på det skandinaviske marked.”

Amadeus’ teknologiske løsninger bruges blandt andet af rejsebureauer, søgemaskiner, charterrejsebureauer, flyselskaber, lufthavne, hoteller, udlejningsbiler og tog. Amadeus har 16.000 medarbejdere på 70 kontorer verden over.

Relaterede artikler:

Travelport har særlig hjemmeside om coronakrisen

Amadeus investerer i momsrefunderingsteknologi

IT-leverandør satser på mindre og mellemstore bureauer