Amadeus køber cloud-virksomheden TravelClick for 1,5 milliarder dollars. Foto: Amadeus.

Amadeus udvider i hotelbranchen

Reservationssystemet Amadeus vil bruge 9,2 milliarder kroner på at forstærke sig på hotelområdet med køb af teknologivirksomheden TravelClick.

Den amerikanske cloud-virksomhed TravelClick, der ifølge Amadeus har 25.000 hotelkunder i 176 lande verden over, er navnlig stærk på grund af dets centrale reservationssystem for blandt andet uafhængige hoteller samt små og mellemstore hotelkæder.
Hertil kommer systemer for gæstehåndtering, Guest Management Solution (GMS), samt forretningsudvikling.

Amadeus IT Group begrunder investeringen på 1,5 milliarder dollars i TravelClick med, at reservationssystemet dermed udvider sin hotelportefølje ved at få adgang til et område af hospitality-branchen som Amadeus ikke har dækket i dag.

“Vores ambition er at tilbyde hospitalitybranchen værktøjer så deres forretning kan vokse yderligere. Mens vi allerede har et omfattende samarbejde med de store, globale hotelkæder, får vi med TravelClick adgang til mellemstore hotelkæder og uafhængige hoteller,” siger Amadeus’ koncernchef, Luis Maroto, i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Komibationen af vores to porteføljer, hvad Amadeus i dag tilbyder indenfor hospitality og hvad vi får tilført med TravelClick, vil gøre os endnu mere attraktive overfor aktører verden over i denne del af rejsebranchen.”

Samarbejder også med Hilton og Marriott
TravelClick har dog ikke kun samarbejde med små og mellemstore hotelkæder, men også med giganter som Hilton og Marriott.

Amadeus, der har hovedkvarter i Madrid, oplyser også, at det med købet af TravelClick bliver førende indenfor IT-løsninger i hele hospitalitybranchen. Dette omfatter blandt andet digitalt samspil med hotelgæster, øgede indtægtsmuligheder, mulighed for at reducere omkostninger og skabe et stærkere varemærke.

Hele Amadeus-gruppen har omkring 16.000 medarbejdere verden over, blandt andet i koncernens 70 kontorer i 70 lande. De 1.100 medarbejdere hos TravelClick, der i dag ejes af investeringsselskabet Thoma Bravo, overføres som led i salget til Amadeus.

Relaterede artikler:

Hotelkæde udvider bonusprogram

Amadeus opnår højere status hos IATA

Amadeus er på sporet