GDS-koncernen Amadeus er en af de første leverandører med Niveau 3 i IATA’s såkaldte New Distribution Capability-standarden, NDC. Foto: Amadeus.

Amadeus opnår højere status hos IATA

Det globale reservationssystem Amadeus, der er markedsførende i Norden, har som en af de første leverandører opnået Niveau 3 i IATA’s New Distribution Capability-standard, NDC.

Globale reservationssystemer som Amadeus arbejder for at tilbyde deres kunder, for eksempel rejsebureauer, opdaterede systemer – også indenfor det vigtige område, NDC, New Distribution Capability.

GDS-koncernen Amadeus er nu en af de første leverandører med Niveau 3 som blandt andet IT-leverandør til IATA’s såkaldte New Distribution Capability-standarden, NDC. Det oplyser Amadeus i en pressemeddelelse.

Flyselskabernes organisation, IATA, International Air Transport Association, certificerer leverandører som reservationssystemerne efter deres evne til at støtte New Distribution Capability-standarden, NDC.

Niveau 3 er det højeste niveau af NDC-certificeringen og tildeles virksomheder, der har formået at håndtere tilbud og bestillinger – såkaldt Offer and Order Management. Det betyder, at Amadeus kan benytte NDC-priser fra flyselskaber og distribuere dem til udbydere af rejser, herunder rejsebureauer, oplyser Amadeus.

Sammenkobler flyselskaber med rejseudbydere
Amadeus’ NDC-X-program, der blev lanceret tidligere i år, sammenkobler flyselskaber med rejseudbydere, der benytter NDC-standarden. Certificeringen er opnået gennem Amadeus’ samarbejde med onlinerejsebureauet Travix, der sidste år tilsluttede sig programmet. Travix ejes af et af de store globale erhvervsrejsebureauer, BCD Travel.

”Vi er glade for at arbejde med Travix og være en af de første leverandører i branchen med dobbelte NDC-certificeringer på niveau tre,” siger Gianni Pisanello, vicepræsident for NDC-X-programmet hos Amadeus.

Onlinerejsebureauet Travix understreger betydningen af samarbejdet med Amadeus for at gøre det enklere for onlineudbydere af rejser:

”Det har været spændende at arbejde med Amadeus og udvikle en løsning, der giver onlineudbydere af rejser adgang til et samlet NDC- og ikke-NDC-indhold. Den nye certificering fra IATA er et bevis på styrken i vores partnerskab og mulighederne ved at bruge IATA’s NDC-standard,” siger John Mangelaars, administrerende direktør hos Travix, i pressemeddelelsen fra Amadeus.

En ny æra for flyselskaber
Målet med NDC er blandt andet at forbedre oplevelsen for rejseudbydere og de rejsende, siger Yanik Hoyles, direktør for New Distribution Capability hos IATA.

”Med opnåelsen af niveau tre i NDC’s certificering som aggregator viser Amadeus virksomhedens engagement i at drive industrialiseringen af NDC fremad og støtte en ny æra i branchen for flyselskaber, som vil tilbyde en bedre shoppingoplevelser for flyrejsende,” siger Yanik Hoyles.

Selve Amadeus har hovedkvarter i Madrid og 15.000 medarbejdere verden over.

Relaterede artikler:

Ny rejseteknik samles på samme platform

Stor vækst hos Travelport

Amadeus er på sporet