American Express GBT køber HRG

American Express GBT er på vej til at blive endnu større, idet man overtager britiske Hogg Robinson Group (HRG) og styrker dermed også tilstedeværelsen i Norden.

Blandt de helt store globale erhvervsrejsebureauer finder man American Express Global Business Travel, BCD Travel og Carlson Wagonlit Travel. Herefter følger en lille eksklusiv gruppe af bureaukæder i en størrelse, der ligger lige under.

En af disse er britiske Hogg Robinson Group, der er bedre kendt som HRG, og Amex GBT meddeleler fredag morgen, at man overtager rejsekoncernen via et kontant køb, der dog først skal godkendes af konkurrencemyndighederne. Det er dog forventningen, at transaktionen kan lukkes i løbet af andet kvartal 2018.

Det er to virksomheder, der har foretaget betydelige investeringer i personale og teknologi gennem de senere år, og sammen vil de to erhvervsrejsegiganter i fremtiden kunne tilbyde kunder og rejsende en mere omfattende produktpalette.

“Det komplementære geografiske fodspor frahvert firma vil forbedre den globale udbredelse og rækkevidden af vores forretning, så vi kan opnå effektivitet på tværs af en platform i bedste klasse og fremskynde væksten. De teknologiske styrker for hver virksomhed giver en stærk platform, hvorfra der kan skabes fremtidig innovation. Vi vil kunne levere en stærk oplevelse for kunder og rejsende gennem fuldt integrerede rejseløsninger, herunder bestillings- og omkostningsstyringsprodukter,” siger Doug Anderson, der er topchef hos American Express GBT.

Vil bruge det bedste fra begge organisationer
Med overtagelsen af HRG håber American Express GBT at kunne sætte endnu mere fart på væksten og levere de nødvendige synergier gennem omkostningsreduktioner samt stortdriftsfordele.

Selvom det er HRG, der bliver overtaget af den store amerikanske konkurrent, ser man frem til det nye samarbejde.

“Denne transaktion repræsenterer en god aftale for aktionærer og interessenter. Jeg er særligt begejstret og glad for American Express GBT´s forsikringer om, at man vil bruge det bedste talent og teknologi fra begge organisationer til at skabe en virkelig førsteklasses og ledende organisation, som vil bringe fordele til vores kunder, kolleger og leverandørpartnere,” udtaler David Radcliffe, der er administrerende direktør for HRG.

I Norden er Hogg Robinson repræsenteret ved HRG Nordic, der har afdelinger i Danmark, Norge, Sverige og Finland. I Danmark betjener HRG sine kunder fra hovedkontoret i Hvidovre, mens der i det jyske er medarbejdere med hjemmearbejdspladser, efter at HRG lukkede Aarhus-afdelingen i slutningen af 2013.

 

Relaterede artikler:

Stort erhvervsbureau dropper dansk direktør

Erhvervsrejsebureau lukker i Aarhus

x

Læs Også

Konkurs i rejsebranchen

Dansk rejsebureau er erklæret konkurs. Rejsegarantifonden frygter tab på cirka 3,2 millioner kroner. Det er årets første konkurs i den danske rejsebranche.

Aflyst rejse dyr for forbrugeren

Et rejsebureau måtte tage 80 procent af rejsens pris som vederlag, da forbrugeren afbestilte turen. Det har Pakkerejse-Ankenævnet afgjort.

Primera Holidays åbner i UK

Den skandinaviske rejsearrangør Primera Holidays etablerer nu et rejsebureau i Storbritannien.

Over 50 udstillere til USA Travel Show 2018

Den største USA-workshop i Skandinavien for rejsebranchen afvikles 5. marts i København. USA er største oversøiske destination for danske rejsende.

Virksomheder bør opdatere rejsepolitik

Stort erhvervsrejsebureau anbefaler offentlige og private virksomheder med rejseaktiviteter for over 350.000 kroner om året regelmæssigt at revurdere deres rejsepolitik.

’Vi blev skræmt til at købe ekstra seating’

Julerejsen til St. John til 70.276 kr. fik klageren til at sikre sig, at et par kunne sidde ved siden af hinanden på flyet mod et tillæg på 2.076 kroner, men krav om erstatning blev afvist. Det er imidlertid et ofte nævnt problem i klagesager.