Arkivfoto fra en lufthavnsterminal i Chicago O’Hare, før coronakrisen. Foto via Wikipedia: Nicola – Flickr; flychicago.com/media

Anholdt efter tre måneder i lufthavnsterminal

En 36-årig mand var angiveligt bange for at flyve under coronakrisen, så han opholdt sig tre måneder i lufthavnsterminal i Chicago før han blev opdaget.

Aditya Singh, der til daglig bor i Californien, ankom til Chicagos hovedlufthavn, O’Hare International Airport, den 19. oktober med fly fra Los Angeles og havde siden opholdt sig i lufthavnen. Han blev opdaget i lørdags, anholdt og sigtet for at opholde sig i et afspærret området samt for mindre tyverier.

Ved fremstillingen af manden, sagde dommer Susana Ortiz ifølge avisen Chicago Tribune: ”Bare så jeg forstår dette rigtigt. En uautoriseret, ikke-lufthavnsansat opholdt sig angiveligt i et sikkert område i lufthavnsterminalen fra den 19. oktober sidste år til 16. januar, uden at blive opdaget?”

Aditya Singhs ophold i lufthavnsterminalen endte i lørdags, da to ansatte hos United Airlines blev mistænksomme og henvendte sig til manden for at se noget ID. Han tog sit mundbind af og viste dem et personalekort fra lufthavnen, som han havde om sin hals. Kortet viste sig at tilhøre en medarbejder fra lufthavnen, der havde meldt sit kort mistet den 26. oktober. De to United-ansatte tilkaldte politiet, der anholdt manden.

Bange for at rejse under coronakrisen
Anklageren sagde til dommeren ved fremstillingen af Aditya Singh, at han angiveligt havde fundet ID-kortet i lufthavnen, at han var bange for at rejse på grund af coronakrisen og at han åbenbart gennem månederne havde fået mad fra passagerer.

Mandens forsvarer oplyste til dommeren, at manden bor i byen Orange syd for Los Angeles, at han ikke tidligere har været straffet og at han er arbejdsløs, men har en master-uddannelse indenfor hospitality.

Forsvareren medgav, at omstændighederne var usædvanlige, men at manden ikke havde begået nogle lovovertrædelser under sit lange ophold i lufthavnsterminalen.

Aditya Singh skal møde i retten igen den 27. januar, skriver Chcago Tribune. Han kan blive løsladt mod en kaution på 1.000 dollars.

Ved afslutningen af retsforhandlingen sagde dommeren, at hun var chokeret over, at noget sådan kunne ske, med mandens langvarige ophold i terminalen. ”Han har opholdt sig i et afspærret område af lufthavnen, som kun passagerer og ansatte har adgang til. Lufthavne skal være så sikre som mulige, så passagererne føler, at det er trygt at rejse.”

Allerede én film om langtidsophold i en lufthavnsterminal
Tilbage i 2004 kom den amerikanske komediedramafilm The Terminal, instrueret af Steven Spielberg og med Tom Hanks i hovedrollen.

Filmen handler om en østeuropæisk mand, der på grund af nogle politiske forviklinger også over en lang periode opholder sig i en lufthavn, i dette tilfælde New York JFK. Filmen har naturligvis en happy end.

Relaterede artikler:

SAS’ første A350-langruteflyvning afsted til Chicago

Overtroisk flypassager skal betale 125.000 kroner

6.500 overnatninger i samme danske hotelværelse

Vibrator udløste bombealarm i lufthavn