Ansat i Naviair brød tavshedspligt

Naviair  11/2007SKANDALE: Efter rygter om, at en ansat i Naviair skulle være kilde til Se & Hør, har Naviair undersøgt sagen. Det har desværre vist sig, at medarbejder for 10 år siden på eget initiativ tippede Se & Hør om en rejse, medlemmer af Kongehuset foretog med privatfly.

Tippet var en information om, at Kongehusets flyvning fik ændret sin slutdestination, og hvor flyet landede. Den oplysning er et klart brud på tavshedspligten. Der er tale om fuldstændig utilstedelig og uacceptabel handling og en klar overtrædelse af de vilkår, som gælder for alle ansatte i Naviair, oplyser Naviair.

Naviair har på denne baggrund fritaget medarbejderen for tjeneste og har kontaktet vores advokat, som nu er i gang med at forberede personalesagens videre forløb, hedder det.

”Det skal understreges, at Naviair og vores medarbejdere – som vi også tidligere har oplyst – ikke har adgang til passagerlister og ikke sidder inde med viden om, hvem der er med i flyene”.

”Naviair er ikke i besiddelse af oplysninger, som tyder på, at der er flere episoder end den ovenfor omtalte. Vi fortsætter dog vores interne undersøgelser for at sikre, at den pågældende medarbejder ikke har brudt sin tavshedspligt, ligesom vi forsøger at opklare, om der skulle være andre medarbejdere, som har misbrugt deres betroede stilling. Vi vil samtidig gøre en særlig indsats for at indskærpe vores krav om fortrolighed over for alle medarbejdere i Naviair. Det skal fremhæves, at alle medarbejdere i Naviair er sikkerhedsgodkendte af politiet og omfattet af tavshedspligt”, oplyser Naviair.

Herudover vil Naviair bidrage aktivt til den undersøgelse af hele sagen, som Transportministeren har bedt Trafikstyrelsen iværksætte.