Der var i april i år 2,2 millioner målbare, kommercielle udlejninger af danske sommerhuse – tyske turister stod bag hovedparten, 1,6 millioner. Arkivfoto: VisitDenmark.

April gav ny rekord for overnatninger i feriehuse

Der var 2,2 millioner overnatninger i udlejede danske feriehuse i april, det højeste overnatningstal for en april. Tyske turister stod for 1,6 millioner af overnatningerne, oplyser Danmarks Statistik.

De 2,2 millioner målbare overnatninger i udlejede danske feriehuse i april i år var det højeste overnatningstal for en april måned nogensinde. Det oplyser Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Efter to år med COVID-19-restriktioner og stort set ingen udenlandske gæster, vendte især de tyske gæster tilbage til de danske feriehuse og stod i april i år for næsten 1,6 millioner overnatninger. De tre andre store udenlandske grupper var i april hollandske, svenske og norske turister – men samlet havde trioen kun omkring ti procent af det tyske overnatningstal.

Til gengæld kom der ikke en gentagelse af sidste års exceptionelt høje antal af danske overnatninger. I april i år var der 510.700 danske overnatninger, et fald på 35 procent i forhold til 2021. Niveauet af danske overnatninger er dog stadig højere end før pandemien, noterer Danmarks Statistik.

Flere bookinger for resten af 2022
Der var ved udgangen af april booket 427.600 husuger i danske feriebolig og sommerhuse for resten af 2022.

Det er en stigning på 17 procent i forhold til samme tidspunkt i 2021, skriver Danmarks Statistik og tilføjer, at stigningen skyldes primært, at de tyske bookinger er gået frem med 54 procent.

Til gengæld er de danske bookinger næsten halveret i forhold til sidste år. Stigningen i bookingerne er at finde uden for højsæsonen, især i maj og juni.

I højsæsonen er bookingerne i august på niveau med sidste år, mens bookingerne for juli går tilbage med seks procent.

Feriehusene satte overnatningsrekord i 2021
Der var i alt 52,4 millioner overnatninger på kommercielle overnatningssteder i Danmark i 2021 – en fremgang på 16 procent i forhold til 2020. Dermed er en stor del af de overnatninger, som blev tabt i 2020 grundet COVID-19, indhentet i 2021.

Det skrev Danmarks Statistik sidste måned i en pressemeddelelse med gennemgang af dansk indlandsturisme sidste år.

Sammenlignes 2021 med 2019, er der stadig tale om en nedgang på otte procent, da der i 2019 var 57 millioner overnatninger, konstaterede Danmarks Statistik.

Feriehusene satte ny overnatningsrekord i 2021 med i alt 21,8 millioner overnatninger i udlejede danske feriehuse. Den tidligere rekord for flest overnatninger er fra 2019, hvor der var 20,7 millioner overnatninger.

Fremgangen skyldes især, at danskerne i væsentligt højere grad har holdt ferie i Danmark i 2021. Sammenlagt havde danske gæster 11 millioner overnatninger. Dette er en fremgang på 22 procent i forhold til 2020, hvor der var ni millioner danske overnatninger, oplyste Danmarks Statistik.

Alle tallene i pressemeddelelsen fra Danmarks Statistik kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

Mange gode tal for dansk turisme i 2021

Turist-formand: Kamp om at få turisterne tilbage

Rekordmange danske familier søger feriehjælp