Årets nyskabelse: Barsels Break

Ejvind Olesen

Ejvind Olesen

NYTÅRSKLUMME: Få rejselivet ind med modermælken i en spændende ny skabelse fra Star Tour, som måske får en anelse svært ved at holde, hvad den lover, når deltagerne når frem til feriemålet.

Af Ejvind Olesen 

Året, der nu svinder, har budt på mange såkaldte pressemeddelelser, hvoraf langt de fleste er salgsbreve. Men fred være med det. Det er en ærlig sag og op til de enkelte medier i hvilken udstrækning, de bliver brugt.

En af de mest produktive er Star Tour. Og her har vi også fundet årets topscorer, som blev udsendt kort før jul med følgende overskrift: ”Am din baby, hvor du vil, mens du hygger med veninderne i sol og varme.”

Vi spurgte en af de førende PR-chefer i Danmark, Stig Elling, om han nu også tror, at lige den holder. Svaret er: ”Måske ikke lige overskriften…”,

Budskabet fra Stig er klart nok. Der er over 50.000 på barselsorlov i Danmark her op til jul i surt, vådt og mørkt vejr. Derfor inviterer Star Tour mødregrupper eller familie med på barselsbreak til foråret. Amningen kan foregå i bikini, mens mor får sol på blege kinder. Og prisen er overkommelig i de store lejligheder på Kreta, Mallorca og Gran Canaria. Der er op til 6.000 kr. at spare på et barselsbreak i april og maj.

Nu er hverken Stig eller jeg eksperter i amning. Vi har endda i danske medier kunnet følge debatten om amning på cafe latte cafeerne i den indre by i København bølge frem og tilbage. For og imod.

Det er formentlig for intet at regne mod den debat, der vil starte, hvis man i Grækenland og Spanien ser danske mødre ”amme sit barn, hvor man vil”. På stranden, på restauranterne på en bænk på torvet. Herregud vi kommer fra Danmark, og vi er moderne mennesker. Og vi er på ”amme ferie” med Star Tour.

Jeg ser med spænding frem til en sag i Ankenævnet fra en mor, som blev bortvist, fordi græsk politi, som ikke engang kan tåle at se en topløs (uden barn) på stranden, skruede den hårde mine på.

Rejsen starter allerede i lufthavnen. Husk at få babymad med som supplement til moders bryst. Og husk at du skal selv smage den, for at sikkerhedsvagterne kan være sikre på, at du har lov at tage væsken med gennem kontrollen.

Og en skønne dag, når baby bliver større, er han eller hun vant til at rejse med Star Tour. Man kan på en måde sige, at de små har fået rejselivet ind med modermælken!

Godt nytår.