British Airways får nu mere kinesisk kabinepersonale på sine ruter fra London til Beijing og Shanghai. Foto: Stuart Bailey for British Airways.

BA fordobler kinesisktalende ansatte på ruter til Kina

For at gøre sig mere attraktiv for kinesiske passagerer, der ikke nødvendigvis forstår engelsk, øger British Airways nu fra to til fire kinesiske kabineansatte på sine ruter fra London til Beijing og Shanghai.

Fremover vil mere end hver tredje kabineansat på BA-flyvninger fra London til Beijing og Shanghai være kinesiske statsborgere, der blandt andet taler flydende mandarin, den største kinesiske sproggruppe – og verdens mest talte sprog.

De fire mandarin-talende kabineansatte vil være en fordobling fra de to der hidtil har været normen på BA-flyvninger mellem London og Kina. I alt har BA rekrutteret yderligere 70 mandarintalende kabineansatte, der har base i navnlig Shanghai men også i Beijing.

Hver uge har Oneworld-medlemmet 17 flyvninger fra London Heathrow til Kina – ti til Shanghai, mens selskabet flyver dagligt til Beijing. På alle flyvninger vil mindst fire medlemmer af kabinebesætningen være kinesere. Disse kabineansatte skal naturligvis være til rådighed for alle passagererne på flyet, men navnlig kunne hjælpe kinesiske passagerer, der enten ikke forstår særlig meget engelsk eller slet ikke taler sproget.

Med mere kinesisk kabinepersonale reduceres også muligheden for eventuelle kulturelle misforståelser i måden kinesiske passagerer forventes at blive tiltalt og behandlet på under deres rejse med et vestligt flyselskab som British Airways. På BA’s langruter mellem London og Kina er der naturligvis også kinesiske menuer.

Også kinesisktalende personale i T5
Ligeledes oplyser British Airways, at det allerede sidste år fik mandarin-talende medarbejdere i sin hovedterminal i London Heathrow, Terminal 5.

BA har også øget sit kundeserviceteam af mandarin-talende personale i Terminal 5. Ved check-in kan de tage imod kinesiske passagerer, hjælpe med check-in og aflevering af bagage der skal i lastrummet samt gelejde dem gennem security. I gaten står denne del af personalet for briefing på mandarin ved BA-afgangene til Shanghai og Beijing flights.

Ved ankomster til London Heathrow er der også mandarin-talende personale klar til at hjælpe kinesiske passagerer med korte forbindelser når de skal videre med BA’s europæiske netværk – for eksempel til København og Billund.

Relaterede artikler:

London har færre oversøiske rejsende

International turisme fra Kina øger 11 procent

Air China åbner på Beijing-København

Ny catering på British Airways World Traveller