Komikeren Chabuddy G (Asim Chaudhry) er ”instruktør” på den nye BA-sikkerhedsvideo – her med en anden af de medvirkende, modellen Jourdan Dunn. Foto: British Airways.

BA klar med ny sikkerhedsvideo med flere kendte

British Airways har lavet ny version af sikkerhedsvideoen der vises inden flyafgang. Blandt de medvirkende er Sir Michael Caine, modellen Jourdan Dunn og en James Bond-babe.

Kendte ansigter kan formentlig være med til at fastholde passagerernes opmærksomhed når flyselskaberne viser de vigtige sikkerhedsvideoer inden take off.

Det er sandsynligvis en medvirkende tankegang hos British Airways, der fra denne måned er begyndt at vise den nye version af sin sikkerhedsvideo; i første omgang på de kortere flyvninger inden for Europa, fra august vises den også på BA’s langruter. Filmen kan allerede nu ses på BA’s hjemmeside og YouTube.

Mange af de medvirkende vil være kendte for elskere af engelske film og TV-serier. Det største navn er Sir Michael Caine, mens de yngre medvirkende omfatter modellen Jourdan Dunn, mens skuespilleren Naomie Harris var med i den tredje Pirates of the Caribbean-film samt to James Bond-film, Skyfall og Spectre. De øvrige medvirkende er Asim Chaudhry, Olivia Colman, Joanna Lumley og David Walliams.

Udover at de medvirkende viser de standard ting, der skal vises i en sikkerhedsvideo, støtter videoen også programmet Flying Start, det globale partnerskab mellem British Airways og Comic Relief-organisationen. Flying Start har siden 2010 indsamlet 19 millioner pund, over 100 millioner kroner, til velgørenhed blandt udsatte børn i såvel Storbritannien som resten af verden.

Den første sikkerhedsvideo fra Flying Start havde blandt sine medvirkende skuespilleren Sir Ian McKellen, kendt fra blandt andet Ringenes Herre, Mr. Bean (Rowan Atkinson) og stjernekokken Gordon Ramsay. Denne første sikkerhedsvideo er blevet set af skønsmæssigt 25 millioner BA-passagerer.

Carolina Martinoli, British Airways’ Director of Brand and Customer Experience, siger i pressemeddelelsen fra BA:
”Vi er glade for at lancere endnu en stjernespækket sikkerhedsvideo. Den første blev set mere end 25 millioner gange, og fik BA-passagerer verden over til at grine, mens den samtidig formidlede de vigtige sikkerhedsprocedurer inden take-off. Takket være vores generøse kunder og kolleger har vi indsamlet over 19 millioner pund til Comic Relief de seneste otte år, og vi håber at denne nye video vil hjælpe os med at vokse endnu mere, så vi kan støtte gode sager både herhjemme i Storbritannien og rundt omkring i verden.”

Over 50 BA-flyvninger til Danmark om ugen
British Airways flyver seks gange på hverdage fra London Heathrow Terminal 5 til Københavns Lufthavn – og 11 gange ugentligt fra London Heathrow til Billund.

I Danmark vises BA-farverne også af danske Sun-Air, der i snart 20 år har haft franchisesamarbejde med BA på en række ruter fra Billund, Aalborg og Aarhus til destinationer i Nordeuropa.

Relaterede artikler:

British Airways annullerer 2.000 billige billetter

Mange fejrede danske Sun-Air

Kongeligt bryllup fejres kreativt af BA