Der var sidste år 965 millioner afrejsende passagerer på rutefly ud af amerikanske lufthavne, heraf fløj 223,4 millioner på udenrigsruter. Arkivfoto: Lufthansa.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Over halvdelen af de samlet 223,4 millioner rejsende, der sidste år gik ombord på et udenrigsfly i USA, kom fra ti flyselskaber, der samlet havde cirka 120 millioner passagerer.

Det viser den netop udsendte opgørelse for sidste år fra USA’s transportministerium. Antallet af rejsende til og fra USA var reelt meget højere, tallene i statistikken fra US Department of Transportation omhandler kun flypassagerer på afrejsende udenrigsfly, ikke ankommende.

De ti største flyselskaber sidste år når det drejede sig om flyvninger ud af USA blev toppet af American Airlines med 27,5 millioner ombordstigninger fra amerikanske lufthavne til destinationer i udlandet. Herefter fulgte United Airlines på andenpladsen med 26,8 millioner udenrigspassagerer fra USA og Delta Air Lines med 24,9 millioner.

Amerikanske JetBlue havde fjerdepladsen, mens British Airways landede som nummer fem med syv millioner og Lufthansa på sjettepladsen med 5,9 millioner afrejsende passagerer fra amerikanske lufthavne i 2017.

De fire sidste placeringer på Top 10-listen gik til canadiske Westjet og Air Canada, sidstnævnte havde 4,9 millioner afrejsende passagerer fra lufthavne i USA til Canada. Herefter fulgte USA’s største lavprisselskab, Southwest, der sidste år fløj 3,8 millioner rejsende fra lufthavne i USA til destinationer uden for USA – Air France landede sidste år på plads nummer 10 med 3,7 millioner i antal afrejste passagerer på udenrigsruter fra USA.

741 millioner indenrigspassagerer i USA
I alt gik der sidste år rekordhøje 965 millioner passagerer ombord på rutefly ud af amerikanske lufthavne, viser tallene i opgørelsen fra US Department of Transportation. Det var en samlet stigning på 3,4 procent i forhold til 2016. Der var 4,8 millioner flere rejsende på udenrigsruterne fra USA sammenlignet med 2016, mens der var tre procent flere indenrigspassagerer på de afgående fly.

I alt var der sidste år 741,6 millioner passagerer på ruteflyvninger indenfor USA. De tre største selskaber på amerikansk indenrigs var som forrige år Southwest med 157,7 millioner, fulgt af Delta der havde 145,6 millioner og American med 144,9 millioner indenrigspassagerer. Tallene omfatter moderselskaberne, ikke datterselskaber.

Relaterede artikler:

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Forventer færre flypassagerer i år

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år