BA tager kampen op mod lavprisselskaber

LUFTFART: I første halvdel af det nye år vil British Airways via NDC introducere nye billetpriser på kortedistance flyvninger.

British Airways gør det muligt for samarbejdspartnere at booke flybilletter direkte via en NDC-forbindelse. Dermed undgår de det gebyr på otte pund, som IAG indførte for British Airways og Iberia 1. november ved booking gennem GDS.

Det forudsætter dog, at det pågældende TMC (Travel Management Company) også er koblet på NDC-forbindelsen, og British Airways har forhandlet med mere end 50 TMC’er om at etablere NDC (New Distribution Capability).

“Vi har med stor succes ændret vores tilgang til distribution, og overgangen er gået over al forventning. Vi ved, at det er en stor forandring for agenter, og vi forstår, at implementeringen af NDC kræver planlægning, så vi er glade for, at så mange af vores partnere nu arbejder på det sammen med os,” siger Adam Daniels, chief commercial officer hos British Airways i en pressemeddelse.

I dialog med kunderne
“Vi har haft direkte samtaler med agenter omkring distribution, og den slags tovejskommunikation betyder, at vi er i stand at bygge nye produkter, der passer til deres behov. Introduktion af tilkøbsmuligheder (ancillaries) har ført an i feltet, og i starten af 2018 introducerer vi betydeligt flere prismuligheder på kortdistanceflyvninger. Forandringen vil gøre os i stand til at konkurrere mere effektivt med andre kortdistanceselskaber og tilbyde en vifte af billetpriser, der vil komme både rejsebureauer og kunder til gode.”

De nye billetpriser vil blive tilgængelige via både de direkte og de inddirekte kanaler. British Airways er også i forhandling med GDS’erne, og seneste har Travelport indgået en aftale med British Airways og Iberia om, at Travelports kunder kan slippe for gebyret, der blev indført 1. november.

Desuden vil TMC’er, der får en NDC-forbindelse, også have fuld adgang til alt indhold, hvilket inkluderer reducerede priser på virksomheders flybilletter.

Relaterede artikler:

Travelport får som første GDS højeste NDC-certificering

British Airways øger fra regionale lufthavne

Stort erhvervsrejsebureau lander aftale med British Airways og Iberia