British Airways øger fra regionale lufthavne

En Embraer 190 fra British Airways. Foto: Aleem Yousaf

LUFTFART: Fra sommeren 2018 udvider British Airways på flere ruter fra London City Airport og åbner nye ruter fra Manchester. Det britiske flyselskab køber desuden to nye regionale fly.

Der er for alvor gang i rutevæksten hos British Airways. For ikke så længe siden annoncerede flyselskabet flere nye ruter fra Manchester, Birmingham og Bristol fra sommertrafikprogrammet i 2018. Og nu er turen kommet til den regionale lufthavn London City Airport.

British Airways har planer om at fordoble de ugentlige sommerflyvninger mellem London City Airport og Milano Linate og samtidig tilføje en ny ugentlig rotation til Frankfurt fra januar 2018.

Herudover vil det britiske flyselskab i maj 2018 åbne for flyvninger fra Manchester og Edinburgh til Firenze og en ugentlig returflyvning mellem Manchester og Dublin.

To nye Embraer-fly
I både januar og april 2018 vil British Airways modtage en ny Embraer 190 med plads til 98 passagerer. Det vil bringe den samlede flåde af flytypen op på 22. Flyselskabet vil desuden ansætte 20 nye piloter og 20 nye kabinemedlemmer.

British Airways har også været aktive i 2017 og lanceret en masse nye ruter fra London City og London Stansted samt fra lufthavnene i Manchester, Birmingham og Bristol.

”De nye Embraer 190 er en kærkommen tilføjelse til vores flåde, da vi fortsætter med at udvide vores rutenet og frekvenser fra både hjemmebasen i London City og fra andre regionale lufthavne i Storbritannien,” siger Luke Hayhoe, der er kommerciel direktør hos British Airways.

Fordobling af ruter
Han ser udvidelsen af flåden som et skridt på vejen for at udvide både forretnings- og turistruter og samtidig lægge bedre tidsplaner for flyvningerne til Milano Linate og Frankfurt. Herudover har British Airways tidligere annonceret nye ruter fra denne vinter.

”I år har vi næsten fordoblet antallet af ruter i forhold til sidste år, og i vintersæsonen kommer der yderligere fem nye ruter, London City til Paris Orly, Prag og Reykjavik samt Manchester til Chambéry og Salzburg, forud for de nye ruter næste sommer,” siger Luke Hayhoe.

Fra sommeren 2018 vil antallet af flyvninger fra London City Airport til Milano Linate stige fra 11 til 23 om ugen. På ruten til Frankfurt vil tallet stige fra 20 til 24, mens Dublin-frekvenserne stiger fra 32 til 36 om ugen.

British Airways flyver til 33 destinationer i Storbritannien og Europa fra London City Airport, og det gør flyselskabet til det største i lufthavnen.

 

Relaterede artikler:

Størst vækst på London

136 flyvninger om ugen fra London til København

Sun-Air åbner ny rute til London City

x

Læs Også

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.

Norwegian øger i Københavns Lufthavn

I årets sommersæson får lufthavnens næststørste flyselskab otte procent flere flysæder sammenlignet med sidste år - der kommer blandt andet nye ruter.