Stort erhvervsrejsebureau lander aftale med British Airways og Iberia

Arkivfoto fra British Airways.

LUFTFART: BCD Travel får aftale med British Airways og Iberia, så dets kunder kan foretage reservationer – uden at blive afkrævet distributionsgebyr.

British Airways og Iberia meddelte tidligere i år, at de fra 1. november ville introducere distributionsteknologigebyr for alle flybookinger med undtagelse af bookinger via NDC (New Distribution Capabilities), baserede forbindelser eller via flyselskabernes hjemmesider, salgskontorer og call-centre. Kunder, der foretager bookinger ved brug af globale distributionssystemer (GDS’er), vil blive pålagt gebyret, mens kunder, der foretager bookinger ved brug af International Air Transport Associations’ (IATA’s) nye distributionsfunktion (NDC) ikke pålægges gebyret.

Med denne flerårige aftale er BCD Travel engageret i at arbejde med British Airways og Iberia for at fastslå, hvordan nye teknologier og distributionsfunktioner kan indføres med henblik på at forbedre rejseoplevelsen for disse virksomheders fælles kunder og rejsende.

”Det er vigtigt for os at sikre, at vores branche er i konstant udvikling, og at der bruges nye teknologier til at forbedre kundeoplevelsen. Til det formål er denne aftale en hjælp,” siger Rose Stratford, chef for Global Supplier Relations hos BCD Travel og som tilføjer: ”Aftalen omfatter muligheden for at vælge mellem flere konkurrerende tilbud og for at indhente vigtige data, som er nødvendige for at beskytte rejsende under deres rejse. Vi glæder os over British Airways og Iberias vilje til at samarbejde med BCD Travel om at nå en aftale.”

”Vi er glade for denne aftale med BCD Travel,” siger Stephen Humphreys, global salgsdirektør hos British Airways, og tilføjer: ”BCD Travel har påtaget sig en stærk forpligtelse, og vi ser frem til at samarbejde med dem og deres teknologipartnere om at udvikle planer og levere bedre oplevelser til kunderne.”

Hollandske BCD Group blev grundlagt i 1975 og har i dag over 13.000 medarbejdere i mere end 100 lande med en samlet omsætning på 25,4 milliarder dollars.

Relaterede historier
IT-nedbrud dyrt for British Airways

Mr. BA stopper

Kursdyk for British Airways og IAG

x

Læs Også

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.

Norwegian øger i Københavns Lufthavn

I årets sommersæson får lufthavnens næststørste flyselskab otte procent flere flysæder sammenlignet med sidste år - der kommer blandt andet nye ruter.