Flere uregerlige flypassagerer

LUFTFART: Der kommer flere flypassagerer, men også flere hændelser med fulde og uregerlige flypassager, viser engelsk undersøgelse.

Antallet af fulde flypassagerer, der anholdes ved flyets ankomst i britiske lufthavne steg fra februar sidste år til samme måned i år med 50 pct. til 387 anholdelser – altså i snit over én om dagen, oplyser BBC.

Omvendt er tallet minimalt blandt de mange millioner flypassagerer til og fra engelske lufthavne. Alene Storbritanniens største lufthavn, London Heathrow, har årligt over 75 mio. passagerer.
”Mange passagerer ser os bare som bartendere. Jeg blev en gang hevet ned af en passager på business class,” siger tidligere stewardesse hos Virgin Atlantic til TV-stationen og tilføjer: ”Nogen passagerer rager på vores bryster, vores bagdel, ben osv. Jeg har aldrig anmeldt disse hændelser til politiet. Det skulle jeg have gjort, men dengang ’accepterede’ jeg det som en ubehagelig del af jobbet.”

Andre kabineansatte fortæller til BBC, at de gennem tiden har fundet utallige flasker spiritus, passagererne i strid med reglerne har drukket af på flyet. Navnlig fremhæver de flyvninger til spanske destinationer som Alicante, Ibiza og Mallorca som nogle af de værste når det gælder fulde passagerer.

Flyselskaber stopper servering af alkohol til passagerer, der er tydeligt beruset, men har svært ved at opdage, hvis passagererne i smug drikker at flasker købt i afrejselufthavnen.