Bedre styr på flybagagen

Ny international kampagne skal styrke flyselskabernes indsats for, at bagagen ankommer sammen med passageren til destinationen.

Det er den internationale sammenslutning af passagerflyselskaber, International Air Transport Association – IATA, der har vedtaget en Resolution 753 (R753), som flyselskaberne skal leve op til inden juni 2018, skriver politiken.dk.

Ifølge resolutionen skal flyselskaberne være i stand til at spore et stykke bagage, når det er tjekket ind i en lufthavn, læsset om bord på et fly, overført til ankomstlufthavnens system eller anbragt i transfersystemet til et andet flyselskab.

Ifølge R753 skal flyselskaberne dele deres informationer med interline selskaber, når det er nødvendigt. Interline selskaber accepterer hinandens billetter, og hvor har samarbejde om gennemgangspriser, bagage gennemcheck, hjælp ved driftsforstyrrelser mv.

Andrew Price, IATAs globale bagageleder siger ifølge hjemmesiden, at der fra juni 2018 vil være flere informationer til rådighed for flyselskaberne, når en kuffert forsvinder, så bagage og passager hurtigere kan genforenes.

”Det seneste årti har vi reduceret forkert behandlet bagage med 50%”, siger Andrew Price og tilføjer, at flyselskaberne årligt håndterer fire milliarder kufferter, og at mindre end 0,43% ikke ankommer sammen med ejermanden.