Vinderskibet Celebrity Equinox. Foto: Celebrity Cruises.

De bedste krydstogtskibe 2018

Et førende britisk online magasin, har via læserkontakt kåret de bedste skibe forud for denne sæson, baseret på oplevelser i fjor. – Royal Caribbean (med Celebrity) – flåden er i spidsen med flest titler.

Det er altid svært at finde frem til den mest retfærdige måde at premiere krydstogter på. Der er ikke noget officielt stjernesystem, og der kan være meget store forskelle. Der er også et betydeligt spring fra de billigste til de dyreste togter.

Bedst i hele den overordnede placering blev Celebrity Equinox, som hele året sejler i Caribien, blandt andet for de bedste restauranter og bedste service, mens Celebrity Silhouette følger lige efter med blandt andet bedste underholdning.

I den dugfriske bedømmelse fra Cruise Critic har man valgt at inddele i fire kategorier. Store skibe med 2.000 passagerer og over, mellemstore 1.200 passagerer, små middel 400 og små under 400 passagerer. Om netop det giver forbrugerne den helt rigtige vurdering vil altid kunne diskuteres.

Disney-flåden overhalet
I den store kategori findes i bedste halvdel Royal Caribbean med verdens største skibe. De præmieres også som bedst egnede til familier. Fitness centre og entertainment med teater, kunstfrosset skøjtebane og anlæg rundt på skibene.

En tilsvarende forbrugerundersøgelse i USA placerede Disney-flåden i spidsen, men her må de meget amerikanske både finde sig i en placering sidst i Top 10. Det samme gælder lige akkurat Norwegian Cruise Line og Holland-America.

Windstar og Silversea
I mellemklassen løber luksusskibe som Oceania med priserne. I mindste mellemklasse er den store vinder Viking Ocean Cruises med ni ud af 10 priser.

I den mindste klasse, hvor mange af de super luksuriøse skibe befinder sig, vandt Windstar Cruises fire kategorier, mens Silversea Cruises satte sig på tre.

”Det er en prisuddeling, som viser en fantastisk bredde fra de megastore til de helt små og som guider krydstogtgæster i 2018. Vore læsere og medlemmer er erfarne krydstogtpassagerer og ved, hvad det drejer sig om. Jeg har svært ved at se, det kan gøres bedre”, siger Cruise Critics direktør Colleen McDaniel.

Relaterede artikler:

Krydstogter for en krone i depositum

Danskere på krydstogt fra København styrtdykker

Dansk krydstogtrekord både i år og i 2019