Vinderskibet Celebrity Equinox. Foto: Celebrity Cruises.

De bedste krydstogtskibe 2018

Et førende britisk online magasin, har via læserkontakt kåret de bedste skibe forud for denne sæson, baseret på oplevelser i fjor. – Royal Caribbean (med Celebrity) – flåden er i spidsen med flest titler.

Det er altid svært at finde frem til den mest retfærdige måde at premiere krydstogter på. Der er ikke noget officielt stjernesystem, og der kan være meget store forskelle. Der er også et betydeligt spring fra de billigste til de dyreste togter.

Bedst i hele den overordnede placering blev Celebrity Equinox, som hele året sejler i Caribien, blandt andet for de bedste restauranter og bedste service, mens Celebrity Silhouette følger lige efter med blandt andet bedste underholdning.

I den dugfriske bedømmelse fra Cruise Critic har man valgt at inddele i fire kategorier. Store skibe med 2.000 passagerer og over, mellemstore 1.200 passagerer, små middel 400 og små under 400 passagerer. Om netop det giver forbrugerne den helt rigtige vurdering vil altid kunne diskuteres.

Disney-flåden overhalet
I den store kategori findes i bedste halvdel Royal Caribbean med verdens største skibe. De præmieres også som bedst egnede til familier. Fitness centre og entertainment med teater, kunstfrosset skøjtebane og anlæg rundt på skibene.

En tilsvarende forbrugerundersøgelse i USA placerede Disney-flåden i spidsen, men her må de meget amerikanske både finde sig i en placering sidst i Top 10. Det samme gælder lige akkurat Norwegian Cruise Line og Holland-America.

Windstar og Silversea
I mellemklassen løber luksusskibe som Oceania med priserne. I mindste mellemklasse er den store vinder Viking Ocean Cruises med ni ud af 10 priser.

I den mindste klasse, hvor mange af de super luksuriøse skibe befinder sig, vandt Windstar Cruises fire kategorier, mens Silversea Cruises satte sig på tre.

”Det er en prisuddeling, som viser en fantastisk bredde fra de megastore til de helt små og som guider krydstogtgæster i 2018. Vore læsere og medlemmer er erfarne krydstogtpassagerer og ved, hvad det drejer sig om. Jeg har svært ved at se, det kan gøres bedre”, siger Cruise Critics direktør Colleen McDaniel.

Relaterede artikler:

Krydstogter for en krone i depositum

Danskere på krydstogt fra København styrtdykker

Dansk krydstogtrekord både i år og i 2019

x

Læs Også

På krydstogt med Oprah Winfrey

En af USA’s største personligheder, TV-stjernen og filantropen Oprah Winfrey, skal være gudmor for rederiet Holland America Line’s nyeste skib – og deltager på et krydstogt med skibet til januar.

Unesco sender advarsel til krydstogtselskaber

Pas på de mest efterspurgte byer og beskyt dem i stedet for at kvæle dem, skriver formanden for FN`s organisation for kulturelle anliggender.

Krydstogtskibe frontløbere i København og Malmøs havne

Rekorder på stribe hører rejseformen til, og flere og flere danske havne kommer med i internationale programmer.

Krydstogtskib giver problemer for havnen i Hundested

Det drejer sig om en halv meter i sejlrenden i Hundested Havn, når krydstogtskibet Artania den13. juni kommer på besøg. Ved forkerte vindforhold må skibet blive udenfor.

Cuba vil have flere krydstogter

En udbygning af krydstogtdelen af havnen i den cubanske hovedstad skal i 2024 give plads til at håndtere tre gange så mange krydstogtskibe som i dag. Væksten er tre-cifret i disse år.

Årets største krydstogtskib i Københavns Havn

Norwegian Cruise Lines krydstogtskib Breakaway havde søndag premiere i Københavns Havn, som det denne sommersæson besøger 15 gange. Rederiet regnes som et af de mest hjælpsomme overfor rejsebureauerne.