Krydstogtskibe i Københavns Havn – foto: Wonderful Copenhagen.

Dansk krydstogtrekord både i år og i 2019

Allerede nu er der lagt op til endnu en rekord i 2019 i København. Og ude omkring i landet følger andre havne godt med. Snart må nogle skibe ændre planer for at lægge til kaj i Nordeuropas største krydstogthavn.

Det har længe været kendt, at der også sættes rekord for krydstogtanløb i år. Det gælder København, som suverænt størst, men også i Aarhus boomer det med næsten 100.000 gæster i år, og Skagen følger godt med.

I København nærmer man sig stærkt 900.000 gæster, og sammenlagt bliver det til pænt over en million krydstogtturister i danske havne. ”Danmark går ind i sit bedste år med krydstogter nogensinde,” siger krydstogtchef for Wonderful Copenhagen, Claus Bødker, på vegne af hele landet.

Tallet på den givtige form for turisme, hvor passagererne bliver i København før eller efter krydstogtet, er også klart stigende.

Normalt er der langsigtet planlægning i krydstogtindustrien. Derfor kan terminalchef i Københavns Havn, Verner Hansen, allerede nu fastslå, at der også bliver rekord i 2019.

”Skibene bliver større og større, og vi ser ingen afmatning i antal anløb næste år. Mange har allerede bestilt plads, og der er på visse dage ved at være fyldt op. Det er dog heldigvis meget få, vi allerede nu har måttet bede om at finde nye datoer, fordi vi ikke har kajplads nok,” fastslår han.

Ud over Aarhus er den mest markante fremgang i danske havne Skagen, hvor både små og større skibe nu kan sejle helt ind til et nyt kajanlæg.

København – og Malmø Havn – får også i år premiere på samarbejde med Visby, hvor et stort nyt kajanlæg er projekteret i samarbejde med svenskerne og er klar til i år at tage imod 25 skibe i løbet af sæsonen.

Relaterede artikler:

Nye krydstogtskibe kun for voksne

Årets bedste krydstogtskibe

Venedig vil atter forbyde store krydstogtskibe

x

Læs Også

Regnefejl betyder tomt svømmebassin

Norske Hurtigruten har lavet regnefejl med et af sine 15 skibe så det i øjeblikket sejler langs den norske kyst med et tomt svømmebassin – men 40 tons lettere…

Nye krydstogtskibe får ubåd ombord

Det amerikanske krydstogtrederi Seabourn sætter nu også kurs mod markedet for ultra deluxe ekspeditionsskibe. I første omgang er der netop bestilt to af slagsen.

En dansk krydstogtturist er 51 år

Krydstogtturister beskyldes ofte for at have passeret pensionsalderen og være tjenlige til et mimrekort, men det holder ikke, viser en ny undersøgelse.

Orgier med narkotika og sex på krydstogtskib

Det flød med narkotika overalt, folk kastede op i swimmingpools, der lå unge mennesker i narkorus i klynger på gulvet, halvt påklædte og dyrkede sex. Enkelte måtte køres tilbage i kørestole til deres kahytter af personalet.

Kæmpe handel i krydstogtbranchen

Royal Caribbean Cruises køber for 1 milliard dollars kontrollen med italienske Silversea Cruises, der på verdensplan er blandt de førende rederier indenfor ultra deluxe.

På krydstogt med Oprah Winfrey

En af USA’s største personligheder, TV-stjernen og filantropen Oprah Winfrey, skal være gudmor for rederiet Holland America Line’s nyeste skib – og deltager på et krydstogt med skibet til januar.