Krydstogtskibe i Københavns Havn – foto: Wonderful Copenhagen.

Dansk krydstogtrekord både i år og i 2019

Allerede nu er der lagt op til endnu en rekord i 2019 i København. Og ude omkring i landet følger andre havne godt med. Snart må nogle skibe ændre planer for at lægge til kaj i Nordeuropas største krydstogthavn.

Det har længe været kendt, at der også sættes rekord for krydstogtanløb i år. Det gælder København, som suverænt størst, men også i Aarhus boomer det med næsten 100.000 gæster i år, og Skagen følger godt med.

I København nærmer man sig stærkt 900.000 gæster, og sammenlagt bliver det til pænt over en million krydstogtturister i danske havne. ”Danmark går ind i sit bedste år med krydstogter nogensinde,” siger krydstogtchef for Wonderful Copenhagen, Claus Bødker, på vegne af hele landet.

Tallet på den givtige form for turisme, hvor passagererne bliver i København før eller efter krydstogtet, er også klart stigende.

Normalt er der langsigtet planlægning i krydstogtindustrien. Derfor kan terminalchef i Københavns Havn, Verner Hansen, allerede nu fastslå, at der også bliver rekord i 2019.

”Skibene bliver større og større, og vi ser ingen afmatning i antal anløb næste år. Mange har allerede bestilt plads, og der er på visse dage ved at være fyldt op. Det er dog heldigvis meget få, vi allerede nu har måttet bede om at finde nye datoer, fordi vi ikke har kajplads nok,” fastslår han.

Ud over Aarhus er den mest markante fremgang i danske havne Skagen, hvor både små og større skibe nu kan sejle helt ind til et nyt kajanlæg.

København – og Malmø Havn – får også i år premiere på samarbejde med Visby, hvor et stort nyt kajanlæg er projekteret i samarbejde med svenskerne og er klar til i år at tage imod 25 skibe i løbet af sæsonen.

Relaterede artikler:

Nye krydstogtskibe kun for voksne

Årets bedste krydstogtskibe

Venedig vil atter forbyde store krydstogtskibe