Krydstogtskibe i Københavns Havn – foto: Wonderful Copenhagen.

Dansk krydstogtrekord både i år og i 2019

Allerede nu er der lagt op til endnu en rekord i 2019 i København. Og ude omkring i landet følger andre havne godt med. Snart må nogle skibe ændre planer for at lægge til kaj i Nordeuropas største krydstogthavn.

Det har længe været kendt, at der også sættes rekord for krydstogtanløb i år. Det gælder København, som suverænt størst, men også i Aarhus boomer det med næsten 100.000 gæster i år, og Skagen følger godt med.

I København nærmer man sig stærkt 900.000 gæster, og sammenlagt bliver det til pænt over en million krydstogtturister i danske havne. ”Danmark går ind i sit bedste år med krydstogter nogensinde,” siger krydstogtchef for Wonderful Copenhagen, Claus Bødker, på vegne af hele landet.

Tallet på den givtige form for turisme, hvor passagererne bliver i København før eller efter krydstogtet, er også klart stigende.

Normalt er der langsigtet planlægning i krydstogtindustrien. Derfor kan terminalchef i Københavns Havn, Verner Hansen, allerede nu fastslå, at der også bliver rekord i 2019.

”Skibene bliver større og større, og vi ser ingen afmatning i antal anløb næste år. Mange har allerede bestilt plads, og der er på visse dage ved at være fyldt op. Det er dog heldigvis meget få, vi allerede nu har måttet bede om at finde nye datoer, fordi vi ikke har kajplads nok,” fastslår han.

Ud over Aarhus er den mest markante fremgang i danske havne Skagen, hvor både små og større skibe nu kan sejle helt ind til et nyt kajanlæg.

København – og Malmø Havn – får også i år premiere på samarbejde med Visby, hvor et stort nyt kajanlæg er projekteret i samarbejde med svenskerne og er klar til i år at tage imod 25 skibe i løbet af sæsonen.

Relaterede artikler:

Nye krydstogtskibe kun for voksne

Årets bedste krydstogtskibe

Venedig vil atter forbyde store krydstogtskibe

x

Læs Også

Azamara Club udvider med et tredje skib

Azamara Club Cruises, datterselskab af Royal Caribbean Cruises, har indgået en aftale om at købe et søsterskib til Azamara Journey og Azamara Quest, med levering i marts 2018. Det skal hedde Azamara Pursuit

Danskerne er begejstrede for at sejle over Atlanten

CRUISE: Vil man gøre et fund i krydstogtudbuddet i en tid, da Caribien lukker mere og mere på grund af orkanen, er en tur over Atlanten med en rigtig liner meget populær, og nu kommer skib nr. fire hos Cunard Line.

Norwegian Cruise Line størst i København

CRUISE: Når det gælder skibe, som skifter passagerer, har Norwegian Cruise Line denne sommer haft 145.000 med skibet ’Norwegian Getaway’.

90 procent gik i land i Skagen

CRUISE: Og de fleste krydstogtgæster blev der. Det viser sæsontal for sommeren og afliver dermed en opfattelse af, at de tager til Aalborg for at shoppe.

Flere priser til Norwegian Cruise Line

CRUISE: Et er at være størst i København, noget andet er Caribien, og nu har selskabet snart 16 krydstogtskibe.

Krydstogtskib med 6.000 stykker bagage kræver plads

CRUISE: Det samme gør de 15.000 passagerer på store krydstogtdage i Københavns Havn. – Derfor er det nu vedtaget at bygge den fjerde terminal ved Oceankajen i Ydre Nordhavn.