Foto: Osterlindet.dk

Danskere på krydstogt fra København styrtdykker

Tallet er halveret på tre år, og Middelhavet med sol og helt andre priser tager over. Til gengæld står udlændingene i Danmark i kø for at sejle til norske fjorde og russiske St. Petersborg

Sandsynligheden taler for, at vi allerede i år får tæt på en million krydstogtturister i København. Tallet stiger pænt hvert år, og provinshavne er begyndte at følge med. Til gengæld går det den direkte modsatte vej med danskerne selv, når det drejer sig om af sejle fra Danmark og undgå flyrejserne til Middelhavet eller Caribien.

På blot tre år fra 2014 og op til i fjor er antallet af danskere, som startede og sluttede ferien på et krydstogtskib i København, faldet fra 14.126 til 6.332. Et forsvindende lille tal i forhold til den nævnte million.

Forventer sol og sommer
Når man spørger rundt ved krydstogtbureauerne er deres forklaring enslydende: ”Når danskere skal på krydstogt, forventer de sol og sommer, og så skal de til Middelhavet med afgang i Barcelona eller Rom eller til Caribien med udrejse fra Florida. Samtidig er priserne på de helt store skibe i Middelhavet også kun omkring halvdelen af afgangene fra København”.

Hertil kommer, at danske krydstogtentusiaster allerede har været en tur op langs den norske kyst, eller i Baltikum med St. Petersborg som endemål. Krydstogtselskaberne, der sejler fra Danmark, skal ud at røre ved Norge eller St. Petersborg for at komme uden for EU og slippe for afgifter og skatter (taxfree). Det betyder, at der fra år til år ikke er de store forandringer. Måske kommer de, når englænderne forlader EU.

For turistøkonomien og dansk valutaindtjening kan forholdene imidlertid ikke blive meget bedre. Mange af de mere end 300 skibe i Københavns Havn til sommer er allerede udsolgt med udenlandske passagerer.

Relaterede artikler:

Dansk krydstogtrekord både i år og i 2019

Årets bedste krydstogtskibe

Norwegian Cruise Line størst i København

 

x

Læs Også

Norwegian Cruise Line bygger nyt

Med navnet Norwegian Encore, skal det kommende skib sejle i Caribien fra Miami når 2019-sæsonen starter.

45 procent flere krydstogter til Rønne

Den forventede vækst i antallet af krydstogtanløb i Rønne Havn på Bornholm i 2018 lyder på 45 procent.

De bedste krydstogtskibe 2018

Et førende britisk online magasin, har via læserkontakt kåret de bedste skibe forud for denne sæson, baseret på oplevelser i fjor. – Royal Caribbean (med Celebrity) - flåden er i spidsen med flest titler.

Royal Caribbean åbner kæmpekabine til familier

Royal Caribbean har planer om at indrette flere familiesuiter på sit næste skib i Oasis-klassen.

’Nu skal vi bare have guiderne med’

Direktør Jens Elers er en af dem, som i mange år har kæmpet for at få Bornholm på det internationale krydstogtprogram, og han glæder sig over den store fremgang.

Uregerlige passagerer smidt af krydstogtskib

Under et krydstogt udbrød der så megen tumult på skibet Carnival Legend, at det måtte i havn i Australien og overdrage ni passagerer fra samme familie til politiet.