Foto: Osterlindet.dk

Danskere på krydstogt fra København styrtdykker

Tallet er halveret på tre år, og Middelhavet med sol og helt andre priser tager over. Til gengæld står udlændingene i Danmark i kø for at sejle til norske fjorde og russiske St. Petersborg

Sandsynligheden taler for, at vi allerede i år får tæt på en million krydstogtturister i København. Tallet stiger pænt hvert år, og provinshavne er begyndte at følge med. Til gengæld går det den direkte modsatte vej med danskerne selv, når det drejer sig om af sejle fra Danmark og undgå flyrejserne til Middelhavet eller Caribien.

På blot tre år fra 2014 og op til i fjor er antallet af danskere, som startede og sluttede ferien på et krydstogtskib i København, faldet fra 14.126 til 6.332. Et forsvindende lille tal i forhold til den nævnte million.

Forventer sol og sommer
Når man spørger rundt ved krydstogtbureauerne er deres forklaring enslydende: ”Når danskere skal på krydstogt, forventer de sol og sommer, og så skal de til Middelhavet med afgang i Barcelona eller Rom eller til Caribien med udrejse fra Florida. Samtidig er priserne på de helt store skibe i Middelhavet også kun omkring halvdelen af afgangene fra København”.

Hertil kommer, at danske krydstogtentusiaster allerede har været en tur op langs den norske kyst, eller i Baltikum med St. Petersborg som endemål. Krydstogtselskaberne, der sejler fra Danmark, skal ud at røre ved Norge eller St. Petersborg for at komme uden for EU og slippe for afgifter og skatter (taxfree). Det betyder, at der fra år til år ikke er de store forandringer. Måske kommer de, når englænderne forlader EU.

For turistøkonomien og dansk valutaindtjening kan forholdene imidlertid ikke blive meget bedre. Mange af de mere end 300 skibe i Københavns Havn til sommer er allerede udsolgt med udenlandske passagerer.

Relaterede artikler:

Dansk krydstogtrekord både i år og i 2019

Årets bedste krydstogtskibe

Norwegian Cruise Line størst i København

 

x

Læs Også

Norwegian Cruise Line størst i København

CRUISE: Når det gælder skibe, som skifter passagerer, har Norwegian Cruise Line denne sommer haft 145.000 med skibet ’Norwegian Getaway’.

90 procent gik i land i Skagen

CRUISE: Og de fleste krydstogtgæster blev der. Det viser sæsontal for sommeren og afliver dermed en opfattelse af, at de tager til Aalborg for at shoppe.

Flere priser til Norwegian Cruise Line

CRUISE: Et er at være størst i København, noget andet er Caribien, og nu har selskabet snart 16 krydstogtskibe.

Krydstogtskib med 6.000 stykker bagage kræver plads

CRUISE: Det samme gør de 15.000 passagerer på store krydstogtdage i Københavns Havn. – Derfor er det nu vedtaget at bygge den fjerde terminal ved Oceankajen i Ydre Nordhavn.

Caribien igen klar til danske feriegæster

Orkanerne Irma og Maria anrettede store skader i Caribien. Om få uger åbner Spies vintersæsonen med egne fly fra Danmark.

Nyt krydstogtskib får magisk tæppe

CRUISE: Celebrity Cruises kommende flagskib, Celebrity Edge til én milliard dollars, får i sommersæsonen 2019 også krydstogter i Middelhavet. Det har blandt andet nyskabelsen ’det magiske tæppe’.