Berlins lufthavn udsat til 2017

120513-BER-innenDen ’nye’ Berlin Brandenburg International Airport regner nu med, at det skulle ære muligt at åbne i anden halvdel af 2017.

Den oprindelige plan lød på åbning i oktober 2011 og det oprindelige budget på 2 milliarder Euro. Nu er den sandsynlige åbning flyttet til efteråret 2017 og prisen skudt i vejret til 5,4 milliarder Euro.

Det er problemer med konstruktionen og uløste sikkerhedsforhold, der har udsat åbningen igen og igen. Lige for tiden er det et røg-udsugningssystem, der ikke fungerer efter hensigten.

De største udestående konstruktionsproblemer forventes at være løst i andet kvartal 2016, så detaljerne kan gøres færdige inden åbningen i 2017. Herefter vil lufthavnen have en kapacitet på 27 millioner passagerer om året.

CEO for airberlin, Stefan Pichler, beskriver forsinkelserne som et gigantisk problem for Tysklands næststørste flyselskab. Han beder alle involverede om at sætte farten op: ”Jeg kan ikke forstå, at vi skal vente på en åbning til 2017 – det må være en dårlig spøg!”

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.