Hotel i gammel kulkran

The Krane

Foto: Rasmus Hjortshøj

HOTELLER: I løbet af sommeren fik København endnu et luksushotel, men det er i en kategori helt for sig med ét værelse, spa og møderum i en kran i Nordhavnen.

Det er langtfra kun de nye hostels i Danmark og udlandet, der lægger vægt på luksus og den gode historie for at skille sig ud fra mængden. Det samme gælder for boutique- og femstjernede hoteller, der formår at bruge bygningens historie i både design og markedsføring.

Et af dem er The Krane på Skudehavnsvej overfor lystbådehavnen i Svanemøllen. Men det er ikke kun eksklusivt, hvad angår prisen. Der er kun ét dobbeltværelse i den gamle kulkran fra 1944. Til gengæld er der både spa, solterrasse og to møderum.

Kranens historie afspejler sig i designet, der er holdt i sort – og navnene bag er nogle af de bedste indenfor dansk design. De sorte gulvplanker er fra Dinesen, tekstiler fra Kvadrat, The Krane Craft beer fra Mikkeller, lys fra Anker og Co., armaturer fra Vola og selvfølgelig Bang & Olufsen.

Med i pakken ved en overnatning i The Krane hører afhentning i lufthavnen, en BWM eller cykler står til rådighed, morgenmad og en enestående udsigt.

Thr Krane møderum

The Glassbox Meet er 40 m2 og har plads til 20 mødedeltagere. Prisen pr. dag starter ved 7.500 kr. Foto: Rasmus Hjortshøj

Forkærlighed for gamle industribygninger
Manden bag The Krane hedder Klaus Kastbjerg, der har virksomheden Unikul. Idéen om The Krane er ikke blot dukket op ud af det blå. Klaus Kastbjerg er ejendomsudvikler og har specialiseret sig i at omdanne gamle industrielle bygninger til beboelse og kontorer. Han har bl.a. været involveret i den gamle kornsilo The Silo, der er blevet omdannet til luksusboliger, der også ligger i Nordhavnen, og han har været med til at skabe rammerne omkring Papirøen.

The Krane er skabt i samarbejde med arkitektfirmaet Arcgency, og om projektet siger hovedarkitekten Mads Møller:

”Når du træder indenfor i The Krane vil du øjeblikkeligt føle en genfortolkning af luskus, der ligger dybt i den danske DNA. En underspillet elegance med vægt på det essentielle.”

En af visionerne har været at integrere oplevelsen af både udsigt, lyd og stemning i én følelse. Ud over at referere til kranens historie bliver farven sort netop bruge til det formål.

”Der findes hundredevis af toner af sort. Afhængig af tidspunktet på dagen kan du se så mange diskrete farver af sort,” siger Mads Møller.

The Krane er meget hurtigt blevet omtalt i både Daily Mail, Lonely Planet, Condé Nast Traveler, Arch Daily, The Telegraph, the Spaces og Wallpaper. Og her på Stand By vil vi i den kommende tid sætte fokus på andre hoteller i ind- og udland, der skiller sig ud.

The Krane

Foto: Rasmus Hjortshøj

Relaterede artikler

Luksus til lavpris

Ny hoteloperatør i Danmark

Dansk hotel kandidat til fornem pris

Luksushotel genåbner med flere værelser

Tivoli udvider luksushotel