Inunnguaq Hegelund henter råvarerne til sin arktiske pop-up restaurant i Grønlands natur. Foto: HECA Nuuk.

Moderne arktisk gastronomi i Grønland

Den grønlandske mesterkok Inunnguaq Hegelund, der har modtaget flere hædersbeviser, åbner det første restaurantkoncept baseret på oprindelige grønlandske retter og Inuit traditioner.

”Her er nytænkning og tilbage-til-rødderne på den fede måde”, mener direktør Nicolai J. Nissen, chef for landets førende restaurationsselskab, HECA Nuuk A/S, som står økonomisk bag satsningen.

”Der findes ikke steder her i landet, hvor man kan få de oprindelige og mest populære grønlandske retter. Det vil vi gøre noget ved”, slår Nicolai J Nissen fast. Inunnguaq Hegelund har været med til at udvikle Kalaaliaraq. Navnet kommet fra de steder i Grønland, hvor fangere sælger deres friske fisk, fugle, sæler osv. Det bliver en såkaldt pop-up restaurant, der åbner i Nuuk den 2. marts.

Pop-up restaurant
”Mange taler om det, mange ønsker sig det, men der findes ikke én eneste grønlandsk restaurant i vores hovedstad. Det gør vi noget ved nu” konstaterer Inunnguaq Hegelund.

Han forklarer, at han kort og godt vil skabe en pop-up restaurant, der er inspireret af ’gadekøkkener’ og ’street food’ i f.eks. New York, og som i det aktuelle tilfælde er baseret på traditionelle grønlandske retter og gode grønlandske råvarer.

”Det er bedstemors opskrifter og de gamle egnsretter, der nu kommer helt frem i lyset med et moderne twist”, forklarer Inunnguaq Hegelund om spisestedet, der vil servere fisk, skaldyr, rensdyr, moskus og andre lækkerier fra Grønlands natur.

Mangel på lokale oplevelser
Kalaaliaraq åbner midt i Nuuk, og bliver en hyggelig og autentisk pop-up restaurant med både frokost og aftenmenu. Åbningstiderne er tirsdag – lørdag fra kl. 12.00 til 20.00.

”Vi støtter projektet og den gode idé, fordi jeg mener, der mangler lokale oplevelser. Ikke kun for os, der bor her, men også for turister og besøgende. Der er mange ting, vi kan være stolte af her i landet, men vi viser det ikke altid frem”, forklarer Nicolai J Nissen, CEO hos HECA Nuuk A/S. ”Inunnguaq Hegelund er et stort talent, og hans begejstring for lokale råvarer smitter af på omgivelserne. Det er meget inspirerende”

Nicolai J Nissen håber, at der er basis for, at den tidsbegrænsede satsning på sigt kan blive mere permanent. Men det afhænger naturligvis af, om byens borgere kommer til at synes lige så godt om konceptet.

HECA Nuuk A/S ejer og driver i forvejen de fleste barer og restauranter i Nuuk samt det ældste og driftige grønlandske bryggeri, Godthaab Bryghus, der brygger øl til Grønland, Island og snart også til Shanghai.

Relaterede artikler:

Grønland får lavprishotel

Sun-Air overtager ambulanceflyvning i Grønland

Grønlands største lufthavn skifter chef

x

Læs Også

Turismen giver 137.000 danske arbejdspladser

Et stigende turismeforbrug i Danmark skabte fra 2015 til 2016 i alt 11.200 nye arbejdspladser, viser ny undersøgelse fra VisitDenmark.

Danmark nordisk mester i turist-import

De 26,7 millioner udenlandske turistovernatninger i Danmark sidste år var 45 procent af det samlede antal i Norden. I én dansk kommune var fem ud seks overnatninger udenlandske.

Berømt kro skal nedrives

Sydsjællandske Mogenstrup Kro skal rives ned – i stedet kommer der 70 almene boliger. Kroen, der før har hørt under First Hotels, har stået tom i 10 år.

Turisme giver 18.000 arbejdspladser i Vestjylland

Dansk Erhverv og Dansk Industri roser det nye turismesamarbejde mellem de 11 kommuner på Jyllands vestkyst. Dansk Industri savner dog et højere ambitionsniveau.

Hård kritik af Københavns Kommune

”Helt til grin” og ”kritisabel beslutning,” siger Dansk Erhverv; mens Wonderful Copenhagen kalder Københavns Kommunes beslutning en ”de facto nedlæggelse af WoCo’s event-indsats.”

Større turismevækst i Danmarks nabolande

Trods vækst i antallet af overnatninger i de fire første måneder af 2018, er antallet af udenlandske turister større i nabolande som Norge, Sverige og Tyskland.