Mogenstrup Kro der nu skal nedrives for at give plads til almene boliger. Privatfoto via Facebook.

Berømt kro skal nedrives

Sydsjællandske Mogenstrup Kro skal rives ned – i stedet kommer der 70 almene boliger. Kroen, der før har hørt under First Hotels, har stået tom i 10 år.

Et enigt økonomiudvalg i Næstved Kommune besluttede mandag, at Mogenstrup Kro skal jævnes med jorden. Krobygningen er kategoriseret som bevaringsværdig, derfor skulle kommunen vurdere, om ejeren må rive den ned. Norske Host Hoteleiendom AS har siden 2010 været ejer af Mogenstrup Kro.

På grunden, der indtil nu har huset Mogenstrup Kro, vil boligselskabet Flexbo Sjælland i stedet opføre 70 almene familieboliger til en samlet pris på næsten 130 millioner kroner.

”Uden at have egentlig forstand på det, vil jeg ikke afvise, at der kan være skimmelsvamp. Kroen er så faldefærdig, at jeg ikke tror, den kan reddes,” siger Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen, til Ekstra Bladet.

Mogenstrup Kro har i mange år været synonym med møder og konferencer, fest, farver og revy. Men i ti år har kroen stået tom, og bygningerne er forfaldet. Kroen, der stammer fra 1829, blev i en periode drevet af den norske hotelkæde First Hotels.

Sidste år var både stifteren af Bonbon-Land, Michael Spangsberg, og dessertkokken Michael Heiberg interesserede i at overtage kroen, men måtte opgive planerne på grund af omkostningerne til en omfattende renovering. Og trods ihærdige forsøg er det ikke lykkedes at finde nogen, som ønsker at drive kroen og hotellet videre, skriver TV Øst.

”Hurra for de Blå Husarer”
Mogenstrup Kro var i øvrigt baggrund for dele af det danske lystspil fra 1970, filmen Hurra for de Blå Husarer med blandt andre Susse Wold og Dirch Passer.

Filmen blev optaget i og omkring Mogenstrup. Og et af stederne, som er brugt i filmen, er krogården ved siden af den nuværende krobygning.

Relaterede artikler:

Pedalkraft giver dansk turisme nyt trækplaster

Nyt navn til den danske incomingforening

Færre destinationsselskaber skal fremme turismen

 

x

Læs Også

Dansk sommerhusfirma udvider til Sverige

Danske FeriehusDirect vil også ind på det svenske marked – her lokkes som i Danmark med større andel af lejen til ejeren af huset fremfor formidleren.

Færøerne klar med ny bookingplatform

Turister til Færøerne kan nu bestille udflugter, rundture og meget mere via det nye samarbejde Guide to Faroe Islands, der støttes af øernes turistråd og omfatter 50 udbydere af turismeprodukter på øgruppen.

Højsæson øger omsætning på hoteller og restauranter

Den danske hotel- og restaurantbranche skaber i sommermånederne 6.000 flere jobs og en øget omsætning på 1,5 milliarder kroner, viser ny analyse fra Dansk Erhverv.

Flest danskere på ferie i Uge 29 og 30

Fire ud af 10 danskere på arbejdsmarkedet holdt sidste år ferie i ugerne 29 og 30, som dermed er de mest populære ferieuger, viser ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Dansk Erhverv vil gerne have flere events

Hotellerne i København og Herning fik højere priser end normalt i maj. på grund af VM i ishockey. Direktør i Dansk Erhverv håber på flere af den slags arrangementer.

Turisme giver 18.000 arbejdspladser i Vestjylland

Dansk Erhverv og Dansk Industri roser det nye turismesamarbejde mellem de 11 kommuner på Jyllands vestkyst. Dansk Industri savner dog et højere ambitionsniveau.