Mogenstrup Kro der nu skal nedrives for at give plads til almene boliger. Privatfoto via Facebook.

Berømt kro skal nedrives

Sydsjællandske Mogenstrup Kro skal rives ned – i stedet kommer der 70 almene boliger. Kroen, der før har hørt under First Hotels, har stået tom i 10 år.

Et enigt økonomiudvalg i Næstved Kommune besluttede mandag, at Mogenstrup Kro skal jævnes med jorden. Krobygningen er kategoriseret som bevaringsværdig, derfor skulle kommunen vurdere, om ejeren må rive den ned. Norske Host Hoteleiendom AS har siden 2010 været ejer af Mogenstrup Kro.

På grunden, der indtil nu har huset Mogenstrup Kro, vil boligselskabet Flexbo Sjælland i stedet opføre 70 almene familieboliger til en samlet pris på næsten 130 millioner kroner.

”Uden at have egentlig forstand på det, vil jeg ikke afvise, at der kan være skimmelsvamp. Kroen er så faldefærdig, at jeg ikke tror, den kan reddes,” siger Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen, til Ekstra Bladet.

Mogenstrup Kro har i mange år været synonym med møder og konferencer, fest, farver og revy. Men i ti år har kroen stået tom, og bygningerne er forfaldet. Kroen, der stammer fra 1829, blev i en periode drevet af den norske hotelkæde First Hotels.

Sidste år var både stifteren af Bonbon-Land, Michael Spangsberg, og dessertkokken Michael Heiberg interesserede i at overtage kroen, men måtte opgive planerne på grund af omkostningerne til en omfattende renovering. Og trods ihærdige forsøg er det ikke lykkedes at finde nogen, som ønsker at drive kroen og hotellet videre, skriver TV Øst.

”Hurra for de Blå Husarer”
Mogenstrup Kro var i øvrigt baggrund for dele af det danske lystspil fra 1970, filmen Hurra for de Blå Husarer med blandt andre Susse Wold og Dirch Passer.

Filmen blev optaget i og omkring Mogenstrup. Og et af stederne, som er brugt i filmen, er krogården ved siden af den nuværende krobygning.

Relaterede artikler:

Pedalkraft giver dansk turisme nyt trækplaster

Nyt navn til den danske incomingforening

Færre destinationsselskaber skal fremme turismen