Mogenstrup Kro der nu skal nedrives for at give plads til almene boliger. Privatfoto via Facebook.

Berømt kro skal nedrives

Sydsjællandske Mogenstrup Kro skal rives ned – i stedet kommer der 70 almene boliger. Kroen, der før har hørt under First Hotels, har stået tom i 10 år.

Et enigt økonomiudvalg i Næstved Kommune besluttede mandag, at Mogenstrup Kro skal jævnes med jorden. Krobygningen er kategoriseret som bevaringsværdig, derfor skulle kommunen vurdere, om ejeren må rive den ned. Norske Host Hoteleiendom AS har siden 2010 været ejer af Mogenstrup Kro.

På grunden, der indtil nu har huset Mogenstrup Kro, vil boligselskabet Flexbo Sjælland i stedet opføre 70 almene familieboliger til en samlet pris på næsten 130 millioner kroner.

”Uden at have egentlig forstand på det, vil jeg ikke afvise, at der kan være skimmelsvamp. Kroen er så faldefærdig, at jeg ikke tror, den kan reddes,” siger Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen, til Ekstra Bladet.

Mogenstrup Kro har i mange år været synonym med møder og konferencer, fest, farver og revy. Men i ti år har kroen stået tom, og bygningerne er forfaldet. Kroen, der stammer fra 1829, blev i en periode drevet af den norske hotelkæde First Hotels.

Sidste år var både stifteren af Bonbon-Land, Michael Spangsberg, og dessertkokken Michael Heiberg interesserede i at overtage kroen, men måtte opgive planerne på grund af omkostningerne til en omfattende renovering. Og trods ihærdige forsøg er det ikke lykkedes at finde nogen, som ønsker at drive kroen og hotellet videre, skriver TV Øst.

”Hurra for de Blå Husarer”
Mogenstrup Kro var i øvrigt baggrund for dele af det danske lystspil fra 1970, filmen Hurra for de Blå Husarer med blandt andre Susse Wold og Dirch Passer.

Filmen blev optaget i og omkring Mogenstrup. Og et af stederne, som er brugt i filmen, er krogården ved siden af den nuværende krobygning.

Relaterede artikler:

Pedalkraft giver dansk turisme nyt trækplaster

Nyt navn til den danske incomingforening

Færre destinationsselskaber skal fremme turismen

 

x

Læs Også

Kommune vil nedrive stort overnatningssted

En kommende ny bydel ved København, Ørestad Fælles Kvarter, betyder at Københavns Kommune indenfor et par år vil nedrive Danhostel Copenhagen Amager, der årligt har 100.000 overnatninger.

Russiske turister rejser igen til Danmark

Danmark mistede mange russiske turister i forbindelse med Vestens sanktioner mod Rusland for nogle år siden, men nu vender de tilbage til landets hoteller.

CNN sætter navn på Danmarks bedste strande

Strande i Nordsjælland og langs den jyske vesterhavskyst er kommet med i stor artikel på CNN’s Travel-hjemmeside: "Best beaches in Denmark"

Airbnb ser stor stigning i Danmark

København er på Top 10-listen hos Airbnb over byer med flest boliger til korttidsudlejning. Fra juni til august i år var der 443.000 Airbnb-udlejninger i Danmark – en vækst på cirka 10 procent.

Tivoli sparer 87.000 kroner på ”bamse-afgift”

Danske forlystelsessteder som Tivoli kommer til at spare 3 millioner kroner om året – og ikke mindst en masse bureaukrati - når ”gakket” afgift på tøjbamser hæves og dermed forsvinder.

Klar til ny sæson i Cirkusbygningen

I aften er der forpremiere på sæsonens nye dinnershow hos Wallmans i Cirkusbygningen i København. Gallapremiere samt den store Partnergalla for rejsebranchen følger i september.