Smile Rent er Avis Budgets nyeste koncept til forenkling af billeje – i første omgang findes konceptet kun på det italienske marked. Her er det dog et Avis Budget-kontor i Københavns Lufthavn, foto: Henrik Baumgarten.

Biludlejningsgigant køreklar med nyt koncept

Smile Rent er et nyt betal-per-kilometer lavpris-varemærke fra Avis Budget Group – premieren er på det italienske marked. I princippet er basis billejen kun én euro om dagen…

For at tage kampen op med andre udbydere af lavprisprodukter indenfor biludlejning, har Avis Budget netop lanceret Smile Rent. Her kan kunderne – i princippet – leje selve bilen for en euro om dagen. Herefter skal der dog blandt meget andet betales for de kørte kilometrer, forsikringer og så videre.

Avis Budget præsenterer Smile Rent som et totalt selvbetjeningskoncept, hvor kunden ikke kommer i kontakt med en medarbejder fra biludlejningsselskabet – men styrer det hele selv via for eksempel sin smartphone.

Det kan være selve bookingen, om der skal tilkøbes en opgradering til en bedre bil og meget andet. Smile Rent-kunderne skal heller ikke forbi en service-skranke i for eksempel ankomstlufthavnen, men kan på deres smartphone se, hvor bilen er parkeret og derefter tage en shuttlebus til parkeringspladsen. Nøglerne er inde i bilen – og selve bilen kan låses op via koden på smartphonen, hedder det fra Avis Budget.

I første omgang udbyder Avis Budget sit nye Smile Rent-koncept i Rom-lufthavnen Fiumicino og Malpensa-lufthavnen ved Milano – senere skal systemet spredes ud til andre italienske lufthavne og store banegårde.

I princippet sker lejning af en Smile Rent-bil via den App, der skal hentes fra App Store eller Google Play. Herefter vælges den lufthavn, hvor bilen ønskes, hvad tid den skal være klar og hvornår den forventes returneret. Når bookingen er bekræftet kommer blandt andet den kode, der skal låse bilen op.

“Vi genopfinder biludlejning”
I en pressemeddelelse siger Katie Mille, direktør for strategi i Avis Budget Group:

”Smile Rent er et spændende nyt skridt for os hos Avis Budget i vores bestræbelser for at finde nye måder at genopfinde biludlejning på – helt afhængig af, hvilke produkter vores kunder efterspørger.”

Lanceringen af Smile Rent repræsenterer endnu et skridt fra Avis Budget Group for at komme med innovative mobilitetsløsninger. Med Smile Rent gør vi biludlejning mere simple, gennemsigtig og on-demand,” siger Katie Mille.

Relaterede artikler:

Biludlejer køreklar med gode råd til billigere billeje

Stor forskel på færdselsbøder i Europa

Stadig flere lejer udlejningsbiler i Danmark