Avis Biludlejning, der også omfatter varemærket Budget, ser stor fremgang i danskernes lyst til at leje biler i Danmark denne sommer. Pressefoto: Avis Biludlejning.

Stadig flere lejer udlejningsbiler i Danmark

Avis Biludlejning udlejer denne sommer 40 procent flere biler i Danmark end sidste år. ”Staycation er blevet populært,” lyder meldingen fra Avis, der har forslag til en række danske attraktioner.

At holde ferie hjemme i Danmark er blevet en hel trend for danskerne, det dækkes af det amerikanske udtryk staycation – en sammentrækning af stay og vacation, oplyser Avis Biludlejning.

Andrew Smith, landechef for Avis Budget Group i Danmark og Sverige. Foto: Avis Biludlejning.

Interessen blandt danskerne for at holde staycation, i dette tilfælde ferie denne sommer hjemme i Danmark, er steget markant siden sidste år.

Avis Biludlejning henviser til tal fra analyseinstituttet YouGov, om at antallet af danskere, der i år holder sommerferie i udlandet er faldet ni procent i forhold til sommeren 2018. I år vil over hver tredje dansker (36 procent) i stedet blive hjemme eller holde ferien i Danmark.

Interessen for staycation mærkes også hos Avis, der har haft stigning på over 40 procent flere bookinger af danske lejebiler i årets tre sommermåneder forhold til sidste år.

Samme melding kom forleden fra den største biludlejer i Danmark, Europcar, der havde en vækst på 20 procent af udlejninger i Danmark, også til udlændinge, sammenlignet med sidste sommer.

Et roadtrip i Danmark
Andrew Smith, landechef for Avis Budget Group i Danmark og Sverige, siger i pressemeddelelse:

“Vi ser langt flere danske familier, som henvender sig for at booke en bil til at holde sommerferien herhjemme sammenlignet med sidste år.

Vi ved, at der er en stigende klimabevidsthed blandt forbrugerne og at udskifte flyrejsen til fordel for et roadtrip gennem Danmark i en lejet hybridbil kan være en god måde at reducere sit CO2-aftryk på. Får vi samtidig en sommer, der bare minder lidt om sidste års, findes der ikke mange bedre steder til et roadtrip end i Danmark,” siger Andrew Smith.

Han fortsætter: “Noget af det mest populære er at tage et dansk roadtrip og for eksempel køre i vandkanten på en af de mange sandstrande ved Vestkysten. Mange lejer også en bil for at komme til afsidesliggende sommerhuse og hoteller og for at komme nemmere til store familieparker som Legoland, Djurs Sommerland og Lalandia.”

Som inspiration har Avis Biludlejning samlet en top-10-liste over nogle af de mest besøgsværdige danske destinationer denne sommer:

Egeskov Slot på Fyn, Legoland, Camp Adventure/Skovtårnet ved sydsjællandske Haslev, Nationalpark Vadehavet, Moesgaard Museum, Knuthenborg Safaripark, Klitmøller i Nordjylland, Kronborg Slot, Råbjerg Mile ved Skagen og Tirpitz Museum ved Blåvand.

Selve Avis Car Rental har på verdensplan omkring 5.500 udlejningsstationer i cirka 170 lande. Avis Danmark ejes af Avis Budget Group.

Relaterede artikler:

Her er Danmarks største turistattraktioner

Biludlejer køreklar med gode råd til billigere billeje

Legoland sadler op til dagligt riddershow

Forbedret app skal gøre billeje nemmere