Brudeparret på, næsten, landingsbanen i Amsterdams Schiphol-lufthavn. Foto: Amsterdam Airport Schiphol.

Blev gift i lufthavnen

KLM’s hovedlufthavn, Schiphol, udskrev i samarbejde med KLM konkurrence på sin Facebook-side om at blive gift i lufthavnen. Det ville mange hundrede brudepar gerne.

Europas tredjestørste lufthavn, målt i passagerer, Amsterdam Schiphol, lancerede tidligere i år på sin Facebook-side en særlig konkurrence. Bliv gift her i lufthavnen.

Konkurrencen blev udskrevet på Valentinesdag i år– de interesserede brudepar skulle begrunde, hvorfor Schiphol og KLM netop skulle vælge dem.

Der kom hundredvis af ansøgninger og arrangørerne af det særlige tilbud, lufthavnsmyndighederne i Schiphol og KLM, stod foran et svært valg. Det endte med at blive Jocelyne fra mellemamerikanske Guatemala og hollandske Pieter.

Brudeparret så faktisk hinanden første gang i netop Schiphol. De var kommet i kontakt via en dating-side – og i 2015 fløj Jocelyne til Amsterdam for at møde Pieter, hvor de mødtes første gang i ankomstområdet i Schiphol. Hun vendte tilbage til Guatemala, men parret holdt kontakten ligesom der var flere besøg fra Jocelyne i Holland.

De besluttede, at nu skulle det være. Ved brylluppet inde på lufthavnens område blev de viet i overværelse af en større mængde venner og familiemedlemmer, blandt andet Jocelynes forældre, der var taget turen fra det mellemamerikanske land for at kunne deltage i datterens bryllup.

Brylluppet blev også krydret med en vandsalut fra et par af brandbilerne i lufthavnen.

Amsterdam får ekstra lufthavn
Amsterdam Airport Schiphol havde sidste år 68,4 millioner passagerer, hvorved lufthavnen fastholdt sin position som Europas passagermæssigt tredjestørste – kun overgået af London Heathrow og Paris de Gaulle.

Med de snart over 70 millioner årlige passagerer, har Schiphol mere eller mindre nået sin maksimumkapacitet – men der er aflastning på vej. I april næste år vil Lelystad Airport åbne for at kunne tage hovedparten af Schiphols lavpris- og chartertrafik. Herudover vil en ny finger være klar til ibrugtagning i Schiphol i slutningen af 2019, mens en ny passagerterminal i Schiphol vil stå klar i 2023.

Relaterede artikler:

5.500 heste på vingerne i Schiphol

Forventer færre flypassagerer i år

Smarte scannere kan hjælpe flypassagerer