Boeing får droneflyvninger i Danmark

boeing-drone-800x433I maj begynder Boeing for første gang i Danmark flyvninger med “Beyond Visual-Line-of-Sight,” flyvninger med dronefly. Flyvningerne i civilt luftrum sker som en del af samarbejdsaftale med Odenses’ Hans Christian Andersen Airport.

Det er Boeings datterselskab Insitu, der i samarbejde med Trafikstyrelsen, gennemfører flyvningerne i HCA Airport med en ScanEagle-drone. Prøve-flyvningerne gennemføres 28. maj.

Prøveflyvningerne er en del af et bredere samarbejde mellem Boeing og HCA Airport, indgået for at støtte udviklingen af UAS Test Center Denmark i lufthavnen.

“Boeings første prøveflyvninger med ubemandede fly i HCA Airport i 2011 var med til at inspirere os til at udvikle konceptet for UAS Test Center Denmark,” siger Christian Berg, direktør for HCA Airport.

Boeing samarbejder med organisationer i den offentlige og private sektor i forbindelse med prøveflyvningerne.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.