Børn i højsædet til skiferien

Børnene er i højsædet når danskerne vælger skiferie. Foto: Skistar Sälen

Juleferien og uge 7 er de perioder, hvor flest danskere pakker skigrejet og kører mod aktive dage i sneen, men nogle faciliteter rangerer højt, når rejsende med børn skal vælge skisportssted til ferien.

En ny undersøgelse, foretaget af YouGov for VisitSweden, peger på, hvilke faciliteter, der er vigtigst for dem, der rejser med børn eller børnebørn. En god skiskole er helt i top, og 51% mener, at der skal være mulighed for at opøve de nødvendige færdigheder. 49% vil have børnevenlige pister på skisportsstedet, mens 37% mener, at skisportsstedet også skal kunne tilbyde udfordrende pister.

Den foretrukne transportform til skiferien er for 70,3% bilen. 29,6% foretrækker fly.

Sæsonen 2017/18 i Sverige byder på nyt til de unge skiløbere. Valleskogen på Hundfjället i Sälen åbner for, at børn, der gerne vil prøve skov-offpiste i trygge rammer, kan gøre det.

Skistar har taget konsekvensen af at gøre skilivet nemmere for børn og unge. De har lanceret et nyt skiskolekoncept ved navn Freeride, målrettet de unge både i og uden for pisten. Herudover lancerer Skistar ’funslopes’ – blå løjper med indlagt sjov og ballade, hvor tricks m.m. kan udføres.

Undersøgelsen er gennemført i perioden 22. – 27. september 2017