Hilton, en af verdens største hotelkæder, vender i 2020 tilbage til København med åbningen af Hilton Copenhagen City. Illustration: Hilton.

Bonusprogrammer med 388 millioner medlemmer

Hotelbranchens største bonusprogrammer på verdensplan havde i årets første kvartal 388 millioner medlemmer – en stigning på over 10 procent i forhold til sidste år.

De store, verdensomspændende amerikanske hotelkoncerner tanker hele tiden nye bonusmedlemmer – i årets første kvartal var der omkring 388 millioner medlemmer hos de fem største. Det viser en opgørelse fra hjemmesiden hotelnewsnow.com

Tallene viser, at de fem største hotelkoncerner hver måned får omkring fire millioner nye medlemmer. Hvor mange, der bruger medlemskabet af bonusprogrammerne, viser tallene ikke – nogle melder sig for eksempel ind for at få gratis WiFi-adgang mens de bor på hotellet.

Ifølge tal oplyst fra de fem største amerikanske hotelkæder – Marriott, International Hotels Group, Hilton, Wyndham Hotels & Resorts og Choice Hotels International (ikke at forveksle med norske Nordic Choice Hotels) – havde de i første kvartal af i år de cirka 388 millioner tilknyttede deres bonusprogrammer.

Størst var Marriott, hvis bonusprogrammer i de første tre måneder af dette år kom over 110 millioner. Tallet omfatter tre bonusprogrammer, Marriott Rewards, Starwood Preferred Guest og Ritz Carlton Rewards. De over 110 millioner medlemmer var en stigning på ti procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Efter Marriott overtog Starwood-kæden med blandt andet Sheraton har Marriott over 6.500 hoteller med 1,2 millioner værelser i over 120 lande. I snit åbnes der over et nyt hotel i Marriott-kæden hver dag.

International Hotels Group (der i Danmark blandt andet er repræsenteret af Crowne Plaza i Ørestad, men som også tæller hotelkæder som Holiday Inn, InterContinental og Kimpton) har over 100 millioner i sit bonusgram. Det hedder IHG Rewards og havde fra første kvartal sidste år til første kvartal i år en stigning på 11 procent flere bonusmedlemmer.

Hilton atter til København
Hilton-koncernen har 74 millioner medlemmer af sit bonusprogram, Hilton Honors, et plus på 26 procent sammenlignet med første kvartal af sidste år.

Hilton er opdelt i tre børsnoterede enheder, Hilton Worldwide, Hilton Grand Vacations og Hilton Park Hotels & Resort. Hele Hilton-koncernen har 14 hotel-varemærker med over 5.300 hoteller i 105 lande verden over.

I efteråret 2020 vender Hilton i øvrigt atter tilbage til København med åbningen af et hotel med 400 værelser og suiter – indtil april sidste år drev kæden Hilton Copenhagen Airport.

Nummer fire på listen er Wyndham Hotels & Resorts. Kædens bonusprogram, Wyndham Rewards, havde i de første tre måneder af i år samlet 56 millioner medlemmer. Det var 12 procent flere end samme periode sidste år.

Choice Hotels International, ikke at forveksle med den norske hotelkæde Choice, havde 38,8 millioner bonusmedlemmer i første kvartal i år. De er samlet i bonusprogrammet Choice Privileges, som dermed voksede 17 procent i forhold til den tilsvarende periode i 2017.

Relaterede artikler:

8.500 nye hotelværelser på vej til København

Trump skuffer hotelgigant

Firmaer kan spare millioner på hotelbookinger