Arkivfoto fra Booking.com

Bookingmaskines moderselskab skifter navn

Amerikanske Priceline Group, der blandt andet har mastodonten Booking.com, ændrer navn på sit moderselskab.

Priceline Group har netop skiftet navn til Booking Holdings. Dette sker blandt andet for at fremhæve bookingmaskinens største aktiv, Booking.com, der ifølge Booking Holdings formidler overnatninger på mere end 1,5 millioner overnatningssteder verden over. Der foretages i snit hver dag en million bookinger via Booking.com

Booking Holdings har også rejsesøgemaskiner som Kayak.com, OpenTable.com, der har specialiseret sig i restaurantreservationer, og Rentalcars.com – hertil kommer blandt andet Agoda.com, der på det asiatiske marked er en stor bookingmaskine for overnatninger, skriver USA Today.

Avisen tilføjer, at der i rejsebranchen er flere penge at tjene ved at formidle overnatninger end for eksempel flybilletter. Dette skyldes blandt andet, at flyselskaberne i stigende grad prøver at trække bookinger af flybilletter over på deres egne hjemmesider. Her kan flyselskaberne også prøve at sælge kunderne feriepakker med hotel, udlejningsbil og så videre.

”Vores varemærker har én ting til fælles”
En medvirkende årsag til at skifte navn fra Priceline Group til Booking Holdings er at fremhæve Booking.com varemærket. Dette er internationalt meget mere kendt end Priceline, der primært er stor i selve USA.

”Priceline.com blev grundlagt for 20 år siden som et nicheprodukt, men siden er vi vokset til at være markedsførende på en række områder. Derfor vil vi sikre os at vores hovednavn forbindes med alle vores aktivitets-områder. Og Booking.com er klart vores største varemærke,” siger Booking Holdings koncernchef, Glenn Fogel, til finansmagasinet Forbes og fortsætter:

“Alle vores varemærker har en ting til fælles – og det er at give kunderne mulighed for at booke ydelser på områder de har brug for når de skal rejse og opleve verden.”

Blandt udfordrerne til Booking Holdings er Airbnb, der startede som formidler af udlejning af private boliger – men som i stigende grad udvider sin portefølje med blandt formidling af koncertbilletter, sightseeingture, restaurantreservationer og så videre.

Relaterede artikler:

Google øger fokus på rejsebranchen

Nyt legat til bæredygtig turisme

Danske hoteller fastholder pres mod Airbnb

x

Læs Også

Dansk firma øger fokus på digitalisering i hotelbranchen

En kapitalindsprøjtning i millionklassen fra ny investor skal hjælpe den danske virksomhed DigitalGuest videre ud på det globale marked med sin digitale gæstebog til hotelbranchen.

Klar til nummerpladeaflæsning på Øresundsbron

Testfasen for nummerpladelæsningen er gået godt, så 1. marts åbner Øresundsbron for, at alle kan bruge nummerpladen som betalingsmiddel.

Apollo sender live-TV fra Ferie for Alle

For nyligt lancerede sin TV-kanal Apollo TV, der er en blanding af underholdning, interviews, indblik i rejsetendenser og generel inspiration.

Amerikanske selskaber er de hurtigste

Når det handler om at reagere på de sociale medier, er de amerikanske flyselskaber de hurtigste, og et af de europæiske har en kedelig bundrekord ifølge ny rapport.

Højmark Rejser vil sponsere Esport

Hvad har skiløb og Esport til fælles? Højmark Rejser ser mange ligheder, men tættest er det koordinering, som er klart den største lighed mellem de to sportsgrene.

Hver fjerde dansker undgår sociale medier

Flere danskere vælger at holde fri fra de sociale medier når de er på ferie. En undersøgelse fra momondo.dk viser, at 23% af danskerne undgår de sociale medier i ferien.