Brand om bord på krydstogtskib

På et af Royal Caribbeans mindre og luksuriøse skibe, Azamara Quest, udbrød i går motorbrand efter at skibet havde forladt Manilla. Skibet er bl.a. kendt af mange danske krydstogtturister.

 

Der var ca. 1.000 passagerer om bord, da der blev konstateret brand i maskinrummet et lille døgn efter afsejling fra Manila lørdag.  Alle blev kaldt til området ved deres respektive redningsbåde, indtil branden og røgen var under kontrol.

 

Det lykkedes at få gang i den resterende motorkraft, kun tre med tre knob, nåede man til Sandakan i Malaysia.

 

De fleste passagerer blev med bus kørt til hotel, men en del valgte at blive om bord, selv om det var en varm oplevelse, for al aircondition var røget.

 

Azamara Clubs præsident, Larry Pimentel, fløj omgående til Malaysia for at møde med passagererne, og i et pressemøde roste han mandskabet i høje toner.

 

”Det var en fremragende måde, I klarede de dramatiske begivenheder på og sikrede passagererne på alle måder, og jeres kaptajn var fantastisk og rolig i en sådan situation” sagde han. Det blev i den lokale presse bekræftet af flere passagerer.

 

Fire fra besætningen i maskinrummet blev røgforgiftet og bragt til hospitalet. Ingen passagerer kom noget til.

Enkelte blev om bord, mens resten tog mod tilbud om transport til luksushotel i Singapore og et par andre byer.

 

RCCL har tilbudt alle passagerer et andet krydstogt senere efter eget valg med dækning af såvel cruise som flybillet.

 

Hele redningsarbejdet, selve branden og den efterfølgende måde at handle problemerne på, var under indtryk af de dramatiske begivenheder med de to Costa-skibe.

 

Intet måtte gå galt, og det tyder på, at RCCL nåede at tackle endnu en uheldig begivenhed med et krydstogtskib betydeligt bedre end, hvad der tidligere er sket i år.

Skrevet af Ejvind Olesen