Brand om bord på Royal Caribbean skib

image004CRUISE: En brand om bord på Grandeur of The Seas natten til mandag kunne have udviklet sig til noget meget alvorligt, men blev stoppet i tide efter, at passagererne havde været på dækket under alarmen.

Er der noget kaptajnen og hans besætning frygter på et krydstogtskib, da er det brand om bord. Nok kan det være slemt med en madforgiftning eller motorstop, men brand kan udvikle sig ekstremt hurtigt,

For nylig betroede en kaptajn på et krydstogtskib mig, at det var klart det, han frygtede mest. ”Ganske vist har vi de mest fuldendte manualer i tilfælde af brand, men vi har ikke tid til at læse dem. En brand kan brede sig utroligt hurtigt”.

Natten til mandag udbrød brand af uforklarlige årsager på dæk tre bagude om bord på Grandeur of The Seas fra Royal Caribbean.

Alarmen gik øjeblikkelig, og alle 2.224 passagerer måtte en tur på dækket ved redningsbådene. Det lykkedes at få branden under kontrol og bortset fra to passagerer var alle, også de 796 besætningsmedlemmer, uskadte.

De to passagerer med problemer blev indlagt på skibets hospital. Den ene med for højt blodtryk, den anden med nervøse kramper.

Grandeur var på vej fra Freeport på Bahamas til øen Coco Cay og stort set alt fungerer igen normalt. Kun et lille område er afspærret.

Royal Caribbean har straks tilbudt psykolog hjælp, hvis nogen om bord har brug for det.