Årets 10. konkurs i rejsebranchen

Charterbureauet ”Favoritrejser” i Herning gik torsdag konkurs. Bureuaet, der åbnede tidligere i år, meddelte Rejsegarantifonden, at det ikke har mulighed for at fortsætte sin virksomhed pga. ”den almindelige afmatning i rejsebranchen.”Rejsegarantifonden har derfor indgivet konkursbegæring mod selskabet hos skifteretten i Herning. Favoritrejser har i øjeblikket ca. 650 kunder på hhv. Gran Canaria, Lanzarote og Tenerife. Fonden sørger for indkvartering samt hjemtransport.
Favoritrejser har solgt rejser til ca. 4.000 kunder, som skulle være rejst i dag, fredag, eller senere. Disse kommer ikke af sted med Favoritrejser, men kan få nærmere information om evt. køb af en anden rejse på fondens hjemmeside, rejsegarantifonden.dk, eller ved henvendelse til fonden på telefon 45 87 83 33.
Alle rejsekunder, der har købt pakkerejser med Favoritrejser, får brev fra fonden med et skema til brug for ansøgning om erstatning fra fonden. Fonden erstatter kun pakkerejser, dvs. typisk rejser med både fly og hotel/lejlighed. Hvis der fx kun er købt en flybillet, har fonden ikke hjemmel til at erstatte kunden det indbetalte beløb.FAVORITREJSER BEKLAGER KONKURSEN
Favoritrejser var årets tiende konkurs i den danske rejsebranche. Men selskabet takker af med manér – som det første i år har det udsendt en pressemeddelelse om sit krak. Her i hedder det bl.a.:
”Det er med største beklagelse, at selskabet i dag er erklæret konkurs. Vi har til det allersidste kæmpet for Favoritrejsers fortsatte eksistens… Vi takker de gæster, der har ladet os arrangere deres ferie.


Alle vore medarbejdere i Danmark og på destinationerne har ønsket at forblive i jobbet med henblik på at yde den bedst mulige service for de gæster, der endnu befinder sig på vore destinationer. Vi vil yde Garantifonden fuld assistance med selskabets afvikling,” skriver Allan Holdgaard på bestyrelsens vegne.ÅRETS TIENDE KONKURS
Med Favoritrejsers konkurs kom den danske rejsebranche op på 10 konkurser/lukninger i år.
Forleden lukkede RejseGruppen, rejsebureauet der i sommer opstod på ruinerne af det konkursramte Team Arctic, uden dog at være gået konkurs. Profil Rejser har overtaget RejseGruppens kundekartotek for skole- og ungdomsrejser til især Grønland og sekundært Færøerne og Island. Men Profil Rejser har intet økonomisk mellemværende i denne anledning.Årets ottende konkurs ramte i november Event Travel Corporation i Køge.

I oktober gik Aros-Rejser i Silkeborg konkurs; i august Mannon Rejser, i samme måned krakkede Alba Travel, i juli Nærplan Rejser, i maj United Seasports Holiday og Team Arctic og i januar bukkede Mr. Ticket under.

Skrevet af