Den legendariske Highway 1 i Californien genåbner i sin fulde længde til september. Foto: Visit California.

Californiens turisme vokser

Trods flere naturkatastrofer stiger turismen i Californien, der sidste år havde 276.000 ankomster fra Skandinavien. Til september genåbner den berømte Highway 1. IPW 2019 finder sted i sydcaliforniske Anaheim.

(DENVER – STANDBY.dk) Californien er USA’s største turistdestination, og på trods af skovbrande og andre naturkatastrofer går det godt for turistindustrien i delstaten.

Det fortalte Carolina Beteta, administrerende direktør for Visit California, på et pressemøde i forbindelse med IPW (International Pow Wow), den store internationale fagmesse for rejser og turisme i USA, som i år blev holdt i Denver i Colorado og som sluttede i går, onsdag.

”Turismen i Californien fortsætter med at vokse – den boomer. Vi havde 17,6 millioner internationale turister sidste år, og de internationale ankomster i Californiens lufthavne voksede med 10,8 procent i 2017,” sagde Carolina Beteta.

Amerikanere selv udgør  langt den største del af turisterne i Californien med næsten 212 millioner besøgende fra USA sidste år. Tilsammen spenderede de amerikanske og internationale turister over 132 milliarder dollar i Californien i 2017 – 4,8 procent mere end året før. Californien stod for 13,5 procent af de samlede indtægter fra turisme i USA i 2017.

276.000 skandinaver til Californien
Californien er en populær destination blandt danske og andre skandinaviske turister, som de seneste år har fået flere muligheder for at flyve direkte til USA’s folkerigeste delstat.

I alt besøgte 276.000 turister fra Skandinavien Californien i 2017. Det var flere end antallet af turister fra lande som Italien og Brasilien. De skandinaviske turister brugte sidste år over en halv milliard dollar i Californien. I år forventer Visit California 281.000 skandinaviske turister, mens man i 2021 forventer at nå op på 295.000.

Nye flyruter til fra blandt andet Europa spiller en afgørende rolle for den positive udvikling, understregede Carolina Beteta: ”Det er de nye flyruter, der skaber grundlaget for vores vækst, og det er et strategisk fokusområde for os at sikre god adgang gennem flere flyruter.”

Vinturismen blomstrer igen
Carolina Beteta gjorde det samtidig klart, at de store naturbrande og mudderskred, som Californien har oplevet de seneste år, har været en stor udfordring for turistbranchen.

Brandene i og omkring nogle af Californiens vindistrikter har fået stor medieopmærksomhed, men Carolina Beteta understregede, at det kun er omkring 10 procent af vinområderne, som har været berørt, og der er atter fuld gang i vinturismen i Napa og andre områder.

Et af de store mudderskred i slutningen af 2016 resulterede i, at en del den legendariske Highway 1 – en af Californiens store attraktioner – blev lukket. Carolina Beteta kunne på pressemødet fortælle, at Highway 1 i september i år igen vil være åben i sin fulde længde. Den berømte vej strækker sig over 1.000 kilometer langs Californiens kyst.

IPW i Californien næste år
Næste års IPW finder sted i Californien, når byen Anaheim syd for Los Angeles er vært for den store fagmesse fra 1-5. juni 2019. Det er anden gang, at Anaheim er vært for IPW – sidste gang var i 2007.

Turisme er Anaheims vigtigste industri, og byen sætter alle sejl til for tage godt imod de over 6.000 delegerede, som ventes at deltage i IPW 2019. Det fortalte den administrerende direktør for Visit Anaheim, Jay Burruss, på et pressemøde onsdag på IPW i Denver.

Anaheims to store attraktioner – temaparkerne Disneyland Resort og Knott’s Berry Farm – kommer til at danne rammen om henholdsvis åbningsaftenen den 2. juni og afslutningsceremonien den 5. juni.

Disneyland i Anaheim åbner i øvrigt i sommeren 2019 et nyt stort temaland – Star Wars: Galaxy’s Edge – med vilde attraktioner, restauranter og butikker.

Relaterede artikler:

Rejsebranchen i USA kræver bedre vilkår

Dyrere at være turist i USA’s nationalparker

Ny turistrekord i New York