Arkivfoto fra Hjarbæk Fjord Camping med sommerstemning.

Campingplads tiltrækker erhvervsturisme

Værtsparret på nordjyske Hjarbæk Fjord Camping har held med at få arbejdere, der er med til at opføre kæmpe Apple-center, til at bo på campingpladsen.

Ikke kun private udlejere, hoteller og moteller har glæde af de nye forretningsmuligheder på Viborg-egnen til indkvartering af blandt andet arbejdere og teknikere, mens teknologi-giganten Apple opfører et datacenter på 250.000 kvadratmeter – svarende til cirka 50 fodboldbaner. Også værtsparret på Hjarbæk Fjord Camping, Lone og Martin Gad, har fået tænkt denne nye gæstetype ind i campingpladsens årshjul.

”For et par år siden startede vi med vintercamping. Vi tænkte, at faciliteterne på campingpladsen har godt af at blive brugt hele året. I dag er der alle former for bekvemmeligheder i campingvogne, som gør det muligt at campere året rundt. Da vi hørte, at Apple skulle bygge ved Foulum, begyndte vi at spekulere på, om det var noget også vi kunne have glæde af,” siger lejrchef Lone Gad og tilføjer: ”Campingpladsen var sådan set klar til erhvervsturisterne, men vores systemer med håndtering af fakturering, aftalelængder og tilbudsgivning til virksomheder skulle tilpasses den nye målgruppe. Alt det er nu på plads, og vi er klar til at byde ind på lige vilkår med andre overnatningsformer.”

Campingpladsen ved Hjarbæk Fjord, der ligger i den sydlige del af Limfjorden, har i øjeblikket ti pladser med gæster, der arbejder på lokale byggeprojekter.

”Nu har vi tilpasset vores virksomhed til at modtage erhvervsgæsterne og føler os i den grad klar til at yde den bedste service og dermed få udviklet den nye del af vores forretning,” siger Lone Gad.

Et godt eksempel for andre overnatningsformer
Områdets turismeorganisation, VisitViborg, finder tiltaget fra campingpladsen så interessant, at man hjælper med sparring til at få budskabet ud til de virksomheder, som arbejder på de store byggeprojekter på Viborg-egnen.

”Det er rigtig godt set af Morten og Lone på Hjarbæk Fjord Camping, der med få administrative ændringer kan modtage erhvervsgæster. Det giver en større kapacitetsudnyttelse og en afledt effekt i både det nære lokalområde og på hele Viborg-egnen,” siger turistchef Charlotte Kastbjerg og tilføjer:

”For det andet formår de i en tid, hvor mange campingpladser har udfordringer, at tænke nye kundegrupper ind og tilpasse mulighederne på en campingplads i lavsæsonen. Deres tanke om, at de nye erhvervsturister kan blive morgendagens ferieturister, er fremsynet og med til at gøre campingpladsen til et godt eksempel for andre overnatningsformer, som ikke per tradition har erhvervsgæster.”

Relaterede artikler:

Rekordår for danske feriehuse

Udenlandske turister besøger flere steder i Danmark

Samlet dansk campingindsats i Tyskland

 

 

x

Læs Også

Nye forhandlinger om Canal Tours

På møde onsdag mellem Dansk Arbejdsgiverforening, LO og Strömma, der har kanalbåde og sightseeingbusser i København, blev parterne ikke enige. Forhandlingerne fortsætter torsdag.

Klar til konflikt mod stor turistattraktion

Fagforbundet HK sendte tirsdag 2. konfliktvarsel mod Strömma, der årligt i København sejler og kører omkring en million turister via Canal Tours og sightseeingbusser. Flere fagforbund klar til sympatikonflikter.

Stigende milliardomsætning på danske restauranter

Det går generelt godt for den danske restaurantbranche. Danske og de udenlandske gæster bruger flere penge end nogensinde på alt fra gourmetrestauranter til burgerbarer og cafeer, viser ny undersøgelse.

Dansk turismesejr over Frankrig og Italien

Målt i forhold til indbyggertallet i landene og sammenlignet med antallet af overnatninger fra udenlandske turister, så er Danmark større end blandt andet Frankrig og Italien, viser beregninger fra Dansk Erhverv.

Unge kinesiske turister har fokus på Danmark

Danmark topper ikke Top-10 lister over lande navnlig kinesere fra millennium-generationen absolut vil besøge, men Danmark rykker op på listerne, viser ny undersøgelse fra Hotels.com

Få turismeuddannede finder job i turismebranchen

En videregående turismeuddannelse er ikke nødvendigvis den bedste vej ind i turismen. Blot hver femte af de turismeuddannede finder job i turismen. ”Et trist paradoks,” siger Dansk Erhverv.