Feriehus ved Vesterhavet. Foto: Varde Kommune.

Rekordår for danske feriehuse

Der er udsigt til, at også 2018 bliver et godt år, ikke mindst fordi flere danskere vælger at holde ferie i sommerhus.

På trods af et elendigt sommervejr blev der i 2017 fyldt godt op i de danske sommerhuse, og der blev sat rekord med hensyn til antallet af overnatninger. Ikke mindst var der flere danskere, der valgte at holde deres ferie i et dansk sommerhus.

Det førte til sammenlagt 19,2 millioner overnatninger i de udlejede feriehuse i 2017, hvilket overstråler den hidtidige rekord fra 2016 på 18,6 millioner overnatninger, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det betyder, at alle krisetegn kan afblæses, lyder det fra afdelingsdirektør i BRF Kredit Mikkel Høegh: ”Faktisk blev der sat rekord efter rekord, hvilket understreger, at turismen er et vigtig erhverv i dansk økonomi og at 2017 blev året, hvor feriehusmarkedet vågnede op efter at have ligget i dvale efter finanskrisen”.

Flest tyske overnatninger
Danskerne selv overnattede 5,1 millioner gange i de danske feriehuse, hvilket er en vækst på 421.000 i forhold til 2016. Tyskerne, der havde det største antal udenlandske overnatninger, nåede op på 12,1 millioner overnatninger i 2017. Det er en fremgang på 190.000 overnatninger.

Ifølge Danmarks Statistik tyder tallene på, at man også i 2018 kan sætte rekord.

”Med 188.882 danske overnatninger i december er antallet steget med knap 27 procent sammenlignet med rekorden i december 2016. Sammenlagt nåede antallet af nætter i danske feriehuse op på 735.238 i december, hvilket er en fremgang på 16,5 procent sammenlignet med året før”, skriver Mikkel Høegh.

Relaterede artikler:

1.000 flere feriehuse giver 400.000 overnatninger

Fortsat stigende priser på sommerhuse

84% flere sommerhushandler

x

Læs Også

Nye forhandlinger om Canal Tours

På møde onsdag mellem Dansk Arbejdsgiverforening, LO og Strömma, der har kanalbåde og sightseeingbusser i København, blev parterne ikke enige. Forhandlingerne fortsætter torsdag.

Klar til konflikt mod stor turistattraktion

Fagforbundet HK sendte tirsdag 2. konfliktvarsel mod Strömma, der årligt i København sejler og kører omkring en million turister via Canal Tours og sightseeingbusser. Flere fagforbund klar til sympatikonflikter.

Stigende milliardomsætning på danske restauranter

Det går generelt godt for den danske restaurantbranche. Danske og de udenlandske gæster bruger flere penge end nogensinde på alt fra gourmetrestauranter til burgerbarer og cafeer, viser ny undersøgelse.

Dansk turismesejr over Frankrig og Italien

Målt i forhold til indbyggertallet i landene og sammenlignet med antallet af overnatninger fra udenlandske turister, så er Danmark større end blandt andet Frankrig og Italien, viser beregninger fra Dansk Erhverv.

Unge kinesiske turister har fokus på Danmark

Danmark topper ikke Top-10 lister over lande navnlig kinesere fra millennium-generationen absolut vil besøge, men Danmark rykker op på listerne, viser ny undersøgelse fra Hotels.com

Få turismeuddannede finder job i turismebranchen

En videregående turismeuddannelse er ikke nødvendigvis den bedste vej ind i turismen. Blot hver femte af de turismeuddannede finder job i turismen. ”Et trist paradoks,” siger Dansk Erhverv.