Feriehus ved Vesterhavet. Foto: Varde Kommune.

Rekordår for danske feriehuse

Der er udsigt til, at også 2018 bliver et godt år, ikke mindst fordi flere danskere vælger at holde ferie i sommerhus.

På trods af et elendigt sommervejr blev der i 2017 fyldt godt op i de danske sommerhuse, og der blev sat rekord med hensyn til antallet af overnatninger. Ikke mindst var der flere danskere, der valgte at holde deres ferie i et dansk sommerhus.

Det førte til sammenlagt 19,2 millioner overnatninger i de udlejede feriehuse i 2017, hvilket overstråler den hidtidige rekord fra 2016 på 18,6 millioner overnatninger, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det betyder, at alle krisetegn kan afblæses, lyder det fra afdelingsdirektør i BRF Kredit Mikkel Høegh: ”Faktisk blev der sat rekord efter rekord, hvilket understreger, at turismen er et vigtig erhverv i dansk økonomi og at 2017 blev året, hvor feriehusmarkedet vågnede op efter at have ligget i dvale efter finanskrisen”.

Flest tyske overnatninger
Danskerne selv overnattede 5,1 millioner gange i de danske feriehuse, hvilket er en vækst på 421.000 i forhold til 2016. Tyskerne, der havde det største antal udenlandske overnatninger, nåede op på 12,1 millioner overnatninger i 2017. Det er en fremgang på 190.000 overnatninger.

Ifølge Danmarks Statistik tyder tallene på, at man også i 2018 kan sætte rekord.

”Med 188.882 danske overnatninger i december er antallet steget med knap 27 procent sammenlignet med rekorden i december 2016. Sammenlagt nåede antallet af nætter i danske feriehuse op på 735.238 i december, hvilket er en fremgang på 16,5 procent sammenlignet med året før”, skriver Mikkel Høegh.

Relaterede artikler:

1.000 flere feriehuse giver 400.000 overnatninger

Fortsat stigende priser på sommerhuse

84% flere sommerhushandler

x

Læs Også

’Nu skal vi vise, hvad vi dur til’

Med den ene turistrekord efter den anden, skal der fokus på forbedringer, mente Visit Denmarks direktør ved debatmøde om dansk turisme.

Kulturåret sætter turismerekord

Besøgstallene for 2017, da Aarhus var europæisk kulturhovedstad, er netop opgjort, og har som ventet sat rekord.

500.000 flere hotelovernatninger i Danmark

Sidste år var der over 15,5 millioner overnatninger på danske hoteller. Den procentvise vækst var størst uden for København.

Tivoli sælger 90.000 billetter til Midt om Natten

Fra 15. marts til 29. april spiller musicalen i Tivolis Koncertsal – herefter skal på turné til blandt andet Holstebro, Aalborg, Odense og Vejle.

1 million overnatninger på danske hostels

Sidste år passerede de over 60 medlemmer af Danhostel atter en million overnatninger. Men sammenslutningen udfordres af Airbnb og nyt kæmpehostel i København.

Udenlandske turister besøger flere steder i Danmark

De mange millioner årlige udenlandske turister i Danmark holder sig ikke nødvendigvis til deres primære rejsemål – men ser også andre dele af landet.