Feriehus ved Vesterhavet. Foto: Varde Kommune.

Rekordår for danske feriehuse

Der er udsigt til, at også 2018 bliver et godt år, ikke mindst fordi flere danskere vælger at holde ferie i sommerhus.

På trods af et elendigt sommervejr blev der i 2017 fyldt godt op i de danske sommerhuse, og der blev sat rekord med hensyn til antallet af overnatninger. Ikke mindst var der flere danskere, der valgte at holde deres ferie i et dansk sommerhus.

Det førte til sammenlagt 19,2 millioner overnatninger i de udlejede feriehuse i 2017, hvilket overstråler den hidtidige rekord fra 2016 på 18,6 millioner overnatninger, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det betyder, at alle krisetegn kan afblæses, lyder det fra afdelingsdirektør i BRF Kredit Mikkel Høegh: ”Faktisk blev der sat rekord efter rekord, hvilket understreger, at turismen er et vigtig erhverv i dansk økonomi og at 2017 blev året, hvor feriehusmarkedet vågnede op efter at have ligget i dvale efter finanskrisen”.

Flest tyske overnatninger
Danskerne selv overnattede 5,1 millioner gange i de danske feriehuse, hvilket er en vækst på 421.000 i forhold til 2016. Tyskerne, der havde det største antal udenlandske overnatninger, nåede op på 12,1 millioner overnatninger i 2017. Det er en fremgang på 190.000 overnatninger.

Ifølge Danmarks Statistik tyder tallene på, at man også i 2018 kan sætte rekord.

”Med 188.882 danske overnatninger i december er antallet steget med knap 27 procent sammenlignet med rekorden i december 2016. Sammenlagt nåede antallet af nætter i danske feriehuse op på 735.238 i december, hvilket er en fremgang på 16,5 procent sammenlignet med året før”, skriver Mikkel Høegh.

Relaterede artikler:

1.000 flere feriehuse giver 400.000 overnatninger

Fortsat stigende priser på sommerhuse

84% flere sommerhushandler

x

Læs Også

Pedalkraft giver dansk turisme nyt trækplaster

Den 820 kilometer lange nye Østersørute skal være med til at løfte cykelturismen i 17 syddanske kommuner ved blandt andet at udvide turistsæsonen.

Dansk hygge skal være del af FN’s kulturarv

VisitDenmark opretter et hyggeråd for at få ”hygge” anerkendt som dansk kulturarv på liste hos UNESCO, FN's organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab.

Ny rekord for udlejning af feriehuse

Over halvdelen af alle udenlandske overnatninger i Danmark sker i feriehuse med tyskerne som største kunde. For andet år i træk var der sidste år rekord i feriehusudlejning – men brancheforening er bekymret.

Airbnb i samarbejde med Wonderful Copenhagen

København bliver første nordiske by med vært-arrangerede aktiviteter og oplevelser via Airbnb Experiences. Det er eksempelvis en organisation, der bearbejder ensomhed hos ældre gennem fælles cykelture - eller oplevelser med spiselige insekter.

Aarhus vil tiltrække dobbelt så mange turister

Endnu flere udenlandske turister, 50 procent flere hotelværelser og samme stigning i kongresgæster. Det er nogle af punkterne i VisitAarhus’ nye turismestrategi frem mod 2025.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.