Caribien igen klar til danske turister

Fortet Christiansværn i Christiansted på St. Croix.

TURISME: De Dansk Vestindiske Øer og andre rejsemål i Caribien blev hårdt ramt af to orkaner i september, men nu er man igen klar til at tage imod turister efter et stort oprydningsarbejde.

De tropiske orkaner Irma og Maria var ikke just flinke ved Caribien, da de i den forgangne måned hærgede med store ødelæggelser til følge.

Oprydningsarbejdet er forløbet fint og effektivt, og det betyder, at turismen i Caribien allerede nu begynder at vende tilbage til normale forhold.

Charterarrangøren Spies åbner sin vintersæson om et par uger med fly fra Danmark, og i den forbindelse har selskabet sendt medarbejdere ud for at besigtige hoteller og strande på de caribiske feriedestinationer.

”Nogle øer blev virkelig hårdt ramt, men livet i de fleste orkanområder er vendt tilbage til det normale. Vi har udført positive kvalitetskontroller af de orkanramte bygninger og strande i vores områder. Efter rengøring og en række reparationer, er de lokale klar til at give turisterne en varm velkomst,” siger Torben Andersen, der er kommunikationschef i Spies.

Cuba tog stor skade af de to orkaner i september, men ødelæggelserne er de fleste steder udbedret. Spies’ to store rejsemål på øen, Havanna og Varadero, er tilbage i normal drift. Første fly København afgår 16. november.

Turistområderne Puerto Plata og Punta Cana i Den dominikanske Republik er også tilbage med vanlig standard. 9. november afgår første fly fra København til Punta Cana og 27. november til Puerto Plata.

Positive meldinger fra Dansk Vestindien
Også Dansk Vestindien tog stor skade af orkanerne Irma og Maria, men en genopbygning af infrastruktur og hoteller er forløbet næsten perfekt, så man igen er klar til at byde danske turister velkommen på de tre øer.

St. Croix, St. Thomas og St. John er så langt i oprydningsarbejdet, at man fra 10. november igen vil tage imod krydstogtsturister. Forholdene for turisterne bliver løbende vurderet, og meldingerne er så positive, at skibet Adventure of the Seas fra Royal Caribbean lægger til i byen Charlotte Amalie på St. Thomas som det første selskab siden orkanerne.

”At man allerede nu åbner for krydstogtsturismen er uden tvivl et sundhedstegn. Fra myndighedernes side ville man aldrig byde turismen velkommen, hvis det var usikkert, om besøgende får en god oplevelse, og det er altså et tegn på, at man er langt i oprydningsarbejdet efter stormene,” siger Karin Gert Nielsen, der er turistchef for De Dansk Vestindiske Øer i Skandinavien og Finland.

Hun melder videre, at visse områder i Dansk Vestindien stadig er afskåret for besøgende, men at store dele af destinationen er ’back in business’.

Flere hoteller er klar til at modtage turister fra 1. november – herunder det berømte Buccaneer på St. Croix. Lufthavnene på St. Croix og St. Thomas er desuden genåbnet for kommerciel flytrafik.

Relaterede artikler:

Orkaner generer også danske rejsebureauer

De Amerikanske Jomfruøer forventer flere danske turister

Dansk rejsebureau får nyt caribisk rejsemål