Danmark har masser af dejlige strande – her er det Skagen; pressefoto: Niclas Jessen via VisitDenmark

CNN sætter navn på Danmarks bedste strande

Strande i Nordsjælland og langs den jyske vesterhavskyst er kommet med i stor artikel på CNN’s Travel-hjemmeside: “Best beaches in Denmark”

Masser af sand, højt græs, grå-blå skyer og brusende vand – de danske strande er lige så åbne og minimalistiske som dansk design.

Det skriver den amerikanske journalist Kay Xander Mellish i sin store artikel på CNN.com’s rejsesektion: Best beaches in Denmark. Hun bor i København og blogger blandt andet om livet i Danmark på sin hjemmeside: howtoliveindenmark.com

Som følge af sin beliggenhed og det nordiske vejr, er den danske badesæson kort og de fleste strande har kun livreddere fra sidst i juni til midten af august. Men uden for sæsonen kan besøgende ved de danske strande året rundt nyde gåture i den friske vind – eller sejle på vandet, en passion danskerne har haft siden vikinge-tiden, skriver CNN.

Da Danmark er et lille land kan besøgende sagtens nå at besøge flere strande under en uges ophold – for eksempel ved at bruge det effektive togsystem, lyder det.

Omtalen af danske strande kan af gode grund ikke komme hele vejen rundt i Danmark – så artiklen koncentrerer sig om Nordsjælland og den jyske vestkyst.

Artiklen starter med nordsjællandske Hornbæk som den største og mest besøgt strand på”Den danske Riviera.” Omtalen nævner også boutiquerne i Hornbæk med blandt andet chik mode. Også stranden i Rørvig bliver omtalt, det samme gør Lynæs med sine gode muligheder for windsurfing,

En anden mulighed i Nordsjælland er at besøge Kronborg, der blandt andet er kendt som Hamlets Slot – og når man nu er i Helsingør, så besøg også det nye high tech National Maritime Museum. Vil man bo i Helsingør, så anbefaler artiklen Beach Hotel Marienlyst.

De danske badehoteller
Artiklen nævner også de danske badehoteller, herunder TV-serien ”Badehotellet,” der er kommet til engelsk-talende lande under navnet “Seaside Hotel.” CNN-artiklen skriver, at ”Badehotellet” er Danmarks svar på den fremragende engelske TV-serie “Downton Abbey.” Selv skaberne af ”Badehotellet” vil nok medgive, at “Downton Abbey” er en hel del bedre.

Bliver turisten i København er der også gode bademuligheder. Her nævner CNN såvel det store rekreative område omkring Amager Strandpark som at svømme i det rene vand i Københavns Havn fra havnebadet på Islands Brygge.

Glad for den jyske vestkyst
CNN har også været i det jyske og anbefaler den jyske vestkyst med sine vilde strande og mulighed for alenetid uden at blive overrendt af andre turister. Nyd den friske, salte luft i de store sandområder, kig efter rav på stranden eller se en sæl hvile sig på en revle, er nogle af forslagene.

Blandt de jyske strande, som CNN fremhæver, er Søndervig, der angiveligt af danskerne selv er valgt som Danmarks bedste strand. Stranden har blandt andet et område med nem adgang for kørestolsbrugere og barnevogne.

Med i omtalen er også Blåvandshug med sit lave vand – eller turisterne kan leje en bil og besøge Rømø med vistnok Nordeuropas bredeste strand med kridhvidt sand. Rømø har sågar en nudiststrand – og er også et perfekt sted til at flyve med drager eller prøve kitesurfing.

Mod nord i Jylland omtaler CNN blandt andet Nørre Vosborg tæt på Nissum Fjord – og at selve herregården Nørre Vosborg er et spændende overnatningssted.

Artiklen slutter på toppen af Danmark – i Skagen med stranden ved Grenen, som fra april til oktober kan besøges med ”Sandormen.” CNN får blandt andet omtalt Skagens-malerne samt at Skagen udenfor højsæsonen er kendt for sin gribende tomhed og stilhed.

Relaterede artikler:

Samarbejde skal øge vestkystturisme

Værdifuld Skagen-turisme har mistet overnatninger

Nye medlemmer i stort dansk turistsamarbejde