Klassisk fyrværkeri over Tivoli. Foto: Tivoli

Comeback til fyrværkeriet i Tivoli

Nytårsaften bliver det igen muligt at opleve det store fyrværkeri i Tivoli helt tæt på som gæst. De farverige krudtformationer kommer helt op i 125 meters højde over hovedstaden.

2022 lakker mod enden, og i den forbindelse har Tivoli gjort klar til et nytårsfyrværkeri af dimensioner.

Tivoli har for første gang i to år åbent for gæsterne nytårsaften, og de vil fra klokken 23 kunne opleve et sandt festbombardement. Fyrværkerimesteren og hans folk vil affyre 1.700 stjerner, 3.000 bombetter, 700 luftbomber og 500 romerlys. Herlighederne kommer helt op i 125 meters højde over Tivoli og vil forventeligt kunne ses over det meste af hovedstaden.

”I år kan vi godt sige, at der er tale om et slags comeback til fyrværkeriet i Tivoli,” siger Torben Plank, der er pressechef i Tivoli.

”I den anledning inviterer vi igen gæsterne indenfor i Tivoli, hvor de kan opleve et imponerende setup, der kan gøre selv den vildeste fyrværkerientusiast grøn af misundelse. Fyrværkeriet vil også kunne ses på lang afstand udenfor Tivoli.”

Tilskuere med åben mund og polypper
Der findes små fyrværkerishows, og så findes der fyrværkerishows, som hæver sig over alt andet på en sort aftenhimmel.

”Et godt fyrværkerishow foregår med åben mund og polypper. Det skal underholde og holde opmærksomheden, og det kommer det her show til,” siger fyrværker Gunnar B. Knudsen om Tivolis nytårsfyrværkeri.

”Nytårsshowet den 31. december bliver bombastisk, underholdende og med fuld knald på. Der bliver tempoet højt fra starten, og sådan fortsætter det.”

Tivoli har en historisk lang tradition med fyrværkeri. Havens grundlægger, Georg Carstensen, arrangerede forestillinger med ”bengalske flammer” som trækplaster op til Tivolis første sæson i 1843. Selve afbrændingen af fyrværkeriet fandt sted på en estrade lige uden for Tivoli.

Den første og faste fyrværker i Tivoli hed Gaëtano Amici, som Georg Carstensen havde inviteret fra Italien. Den italienske fyrværker er også ham, der har lagt navn til Amicisvej på Frederiksberg.

 

Relaterede artikler:

CNN: Tivoli har et af Europas bedste julemarkeder

Tivoli fortsætter fremgang i gæstetal og indtjening

Tivoli har gult Eiffeltårn til Tour de France-start