Comwells og dets finansierende partnere er klar til at bruge over en halv milliard kroner på koncernens første hotel- og konferencecenter i København. Illustration: Comwell.

Comwell klar til første hotel i København

Tirsdag tager danske Comwell og partnere første spadestik til hotelprojekt til en halv milliard kroner. Comwells første hotel i København bliver også koncernens hidtil største.

Antallet af nye hotelværelser i København stiger de kommende tre-fire år med tæt på 50 procent fra de i dag rundt regnet 21.000 hotelværelser. 2020 bliver et rigtigt stort år når det gælder åbning af nye hoteller i København. Et af disse bliver Comwells kommende hotel og konferencecenter i Københavns Nordhavn.
For lokalt kendte skal det opføres på Trælastholmen mellem lystbådehavnen bag Svanemølleanlægget og Copenhagen International School ved Skudehavnen.

Første spadestik til Comwells første hotel i eget regi i København tages tirsdag eftermiddag – når hotellet står klart i 2020 vil det have 484 værelser i forskellige størrelser, herunder tre suiter.
I tillæg får det 18 konference- og møderum, restaurant og parkeringskælder. Det nye hotel- og konferencecenter, der i antal værelser bliver Comwell-koncernens hidtil største, forventes at skabe 150 arbejdspladser i København.

Selve byggeriet, der skal rumme det seks etager høje Comwell-hotel til over en halv milliard kroner, finansieres af danske AP Pension og Finlands største pensionsselskab, Keva.

Forud for det første spadestik siger Comwells koncernchef, Peter Schelde:
”Det er med stolthed, at vi kan se frem til at åbne i København. Vores hotel bliver det første i Nordhavn-området, og det kommer til at ligge centralt med vand til tre sider. Nordhavnen er i øjeblikket ved at udvikle sig til en meget attraktiv bydel, og med en metrostation næsten lige til hoteldøren samt kun 800 meter til den nye krydstogtsterminal, har jeg store forventninger til vores hotel i hovedstaden, som både vil kunne tiltrække forretningsgæster og turister.”

50 år med Comwell
Comwell-koncernen kan næste år fejre 50 års jubilæum. Den blev grundlagt i 1969 under navnet Scanticon, det første hotel åbnede i Skåde Bakker ved Aarhus. De foreløbig 15 Comwell Hotels i Danmark har cirka 2.500 værelser, hertil kommer to hoteller i Sverige.

I regnskabsåret for 2017 havde Comwell en fremgang på 4,4 procent i omsætning til 895 millioner kroner, men resultatet efter skat faldt 36 procent – fra 10,4 millioner kroner i 2016 til 6,7 millioner kroner i 2017.

Relaterede artikler:

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Comwell sætter omsætningsrekord

Comwell river hotelbygning ned

15 etagers tårn på vej til Comwell i Kolding