Arkitekttegning af det nye hotelbyggeri ved Comwell Aarhus, i forgrunden, med det eksisterende i baggrunden.

Stort Aarhus-hotel bliver endnu større

Mens hotellet i dag har 240 værelser vil ejeren af bygningen opføre nabohotel med yderligere 198 værelser.

Det er gået godt for den danske Comwell-koncern af hoteller og konferencecentre siden kæden i 2014 åbnede Comwell Aarhus, dets første hotel i Aarhus.

Så nu vil ejeren af bygningen med Comwell-hotellet tæt på Banegårdspladsen i det centrale Aarhus bygge et nabohotel med 198 værelser, hotellet har dermed i alt 438 værelser når tilbygningen står klar i formentlig 2021. Prisen for nybyggeriet bliver ‘et trecifret millionbeløb’, oplyser Comwell. Der bliver en overdækket glasbro mellem de to hotelbygninger.

Med de 438 værelser bliver det udvidede Comwell Aarhus byens værelsesmæssigt største hotel. Den titel har i dag CabInn med 430 værelser, fulgt af Arp-Hansen Hotel Groups første hotel i Aarhus, der åbnede sidste sommer med 312 værelser, mens Radisson Scandinavia Blu har 234. Men i 2022 regner Scandic Hotels med at åbne hotel ved Aarhus Havn med op til 500 værelser i et 13-14 etager højt byggeri.

Nyt hotel på 15 etager
Efterspørgslen på hotelværelser og mødelokaler på Comwell Aarhus er så stor, at Comwell Hotels ønsker at udvide sit nuværende hotel med en ny, ikonisk bygning. Ud over de 198 værelser får den nye bygning blandt andet en sky bar, restaurant og flere mødefaciliteter. Bygningen kommer i forlængelse af det nuværende Comwell Aarhus. Fra den nye hotelbygning etableres en ny plads, der vil forbinde hotellet med Centralværkstedet og det nye boligområde Frederiks Plads – forbundet med en gangbro fra hotellet over banelegemet til det centrale Aarhus. Comwell Aarhus driver også mødelokalerne i Centralværkstedet og Smedien.

Comwell og ejeren af bygningen med Comwell Aarhus, familien Lorenzen, har netop sendt forslag til Aarhus Kommune om udvidelsen af det nuværende hotel med yderligere 11.000 kvadratmeter fordelt på 15 etager. Vedtages lokalplanen for nybyggeriet kan det stå klar i starten af 2021.

Comwells koncernchef, Peter Schelde, siger om den planlagte udvidelse af Comwell Aarhus: “Siden vi åbnede Comwell Aarhus i 2014 har vi haft et fantastisk samarbejde med ejendommens ejer, familien Lorenzen. Vi oplever en stigning i antallet af forretningsgæster på Comwell Aarhus.”

Også byggeplaner i København
Byggeplanerne i Aarhus er ikke de eneste hos Comwell i Danmark. Sidste efterår meddelte Comwell, at man i samarbejde med blandt andet danske AP Pension for over en halv milliard kroner vil opføre hotel i Københavns Nordhavn. Comwell skal stå for driften af hotellet der forventes at åbne i 2020 med blandt andet 493 værelser og 18 mødelokaler. Det nye hotel får 150 arbejdspladser – i forvejen er Comwell arbejdsplads for cirka 1.500.

Comwell, der har over en halv million overnattende gæster om året, har i Danmark foreløbig 17 hoteller. Selve Comwell-koncernen, der også omfatter to hoteller i Sverige, omsætter for knap en milliard kroner om året.

Relaterede artikler:

Comwell vil øge i Danmark

Stort Aarhus-hotel skifter direktør

Comwell øger miljøfokus

Co-Work område på alle Comwells hoteller

 

 

x

Læs Også

Berømt avis hylder københavnske hoteller

New York Times sætter navn på otte hoteller som det er værd at rejse til København for at opleve – to af hotellerne har kun ét værelse…

Historisk hotel konkurs – men renoveres og genåbner

For få uger siden blev det smukke Jørgensens Hotel i Horsens begæret konkurs. Nu vil ejeren renovere den slidte bygning og genåbne hotellet. Til gengæld lukket et andet hotel i byen.

Comwell opgiver hotel i Sønderborg

Den danske hotel- og konferencekoncern kan ikke blive enig med ejeren af hotelbygningen om en ny lejeaftale. Sønderborg får i år sit hidtil største hotel.

Her er Danmarks 10 største hoteller – uden for København

Samlet har de 10 største danske hoteller uden for København 2.753 værelser. Alene i Aarhus er der mindst fem nye hoteller på vej.

Kendt københavnsk hotel istandsat

De nye ejere af Hotel Østerport har renoveret hotellet og er blandt andet klar med en Handy Smartphone, der giver gæsterne ubegrænset brug af data og telefoni.

Aarhus får flere nye hoteller

Med nyheden fra Comwell om udvidelsen af kædens eksisterende hotel i Aarhus fortsætter væksten af nye hoteller i Aarhus.