Coronakrisen har fået mange til at foretrække mere sikre rejsemål, dermed er rejser til mere eventyrlige rejsemål blevet lagt mere på hylden. Det siger i hvert fald ny undersøgelse fra virksomheden HMD Global. Pressefoto fra HMD Global.

Corona har gjort danskerne mindre eventyrlystne

Coronanedlukningen for udlandsrejser har gjort mange danskere mindre eventyrlystne. Det siger i hvert fald ny undersøgelse fra HMD Global, der producerer Nokias mobiltelefoner.

En spørgeskemaundersøgelse fra den finske virksomhed HMD Global viser en markant nedsat lyst blandt danskerne til at rejse og opleve.

Det er, oplyses det i pressemeddelelse fra HMD Global, der på licens producerer Nokias telefoner og tablets, tale om en international spørgeskemaundersøgelse foretaget af det engelske analyseinstitut Fly Research på vegne af HMD Global.

Af undersøgelsens danske resultater fremgår det, at 72 procent af de adspurgte i større eller mindre grad inden pandemien ville betegne sig selv som eventyrlystne. Det tal er på nuværende tidspunkt under coronakrisen faldet til 59 procent.

Og forsigtigheden gælder tilsyneladende ikke kun i forhold til at rejse og opleve verden. Således svarer 25 procent af de adspurgte danskere i undersøgelsen, at de i løbet af en typisk måned typisk ikke forlader den by, de bor i.

Forleden viste en ny undersøgelse, analyseinstituttet Epinion i september gennemførte for VisitDenmark blandt 4.000 danskere, at selv om rejserestriktionerne blev lempet, holdt to ud af tre danskere sommerferie i Danmark i år.

Selv om danskerne fastholdt sommerferien i Danmark, tog 29 procent på ferie i udlandet. Sidste år var det 20 procent. Tyskland, Sverige og Grækenland var danskernes foretrukne udlandsfavoritter, oplyste VisitDenmark.

Har afbrudt rejseaktivitet, fordi telefonen var ved at løbe tør for strøm
Idet HMD Global producerer alle Nokias telefoner og tablets, beskæftiger undersøgelsen sig også med brugen af GPS og andre tjenester i forbindelse med eksempelvis rejser, vandring og ekstremsport.

Her fremgår det, at syv procent af danskerne har afbrudt en rejseaktivitet, fordi deres telefon var på vej til at løbe tør for strøm. Samt at 35 procent af danskerne selv vurderer, at de ikke kan finde vej via et fysisk kort.

Relaterede artikler:

Trods genåbning: To ud af tre holdt ferie i Danmark

Ny analyse af første turismeår under coronakrisen

Få fra rejsebranchen har top 100-image