Carlson Wagonlit Travel (CWT) har afværget et cyberangreb. Foto: Colin, CC 4.0

CWT afværgede cyberangreb

CWT har i indeværende uge afværget en cybertrussel. Erhvervsrejsebureauet understreger, at vigtig kunde- og rejseinformation ikke er blevet kompromitteret.

I løbet af ugen har det store, globale erhvervsrejsebureau Carlson Wagonlit Travel (CWT) måtte iværksætte hurtige foranstaltninger for at afværge et truende cyberangreb.

CWT blev i sidste weekend opmærksom på en ”ekstern cybertrussel”, og bureauet lukkede straks ned for sine systemer for at neutralisere den potentielle trussel. Nedlukningen har midlertidigt påvirket kundernes mulighed for at booke rejser online, men systemerne bliver sat i gang igen, lige så snart de er gennemtestet. Det skriver Business Travel News Europe.

Der er ikke bevis for, at vigtig kunde- eller rejseinformation er sluppet ud til folkene bag cyberangrebet, understreger CWT.

”Der er ingen indikation på, at oplysninger om kunder eller rejsende er kompromitteret. CWT tager integriteten af ​​systemer og data meget alvorligt og fortsætter med at afslutte en grundig undersøgelse af denne sag,” lyder det fra CWT.

Henvendelser besvares hurtigst muligt
CWT beklager, at kunderne midlertidigt er blevet forstyrret i deres arbejde med at booke rejser. Kunderne er nu atter i stand til at benytte systemerne.

”Vi er glade for at have gjort gode fremskridt med at gendanne kunde-henvendte funktioner og bookingmuligheder, og funktionaliteten af online-bookingen er tilbage til det normale. Resterende ubesvarede henvendelser på e-mail og telefon behandles som en prioritet,” lyder det fra CWT.

”Vi beklager endnu en gang for forstyrrelser i vores service, og vi arbejder døgnet rundt for at klare eventuelle efterspørgsler. Vi sætter stor pris på din tålmodighed og støtte i løbet af denne tid.”

CWT er blandt de største erhvervsrejsebureauer i Danmark, Norge og Sverige, mens det er det største i Finland. CWT har erhvervsrejsebureauer i cirka 150 lande verden over og omsatte i 2017 for samlet 23 milliarder dollar, hvilket svarer til 146 milliarder kroner.

På en gennemsnitlig arbejdsdag før coronakrisen bookede rejsekonsulenterne hos CWT på verdensplan, hvad der svarer til 100.000 hotelværelser og 260 fyldte Boeing 787 Dreamlinere.

 

Relaterede artikler:

CWT fjerner landechefer

CWT fastholder London som største kongresby

Amadeus og CWT udvider samarbejdet